Augusztus 31. – szeptember 6.: Nyárbúcsúztató programok, amiket kár lenne kihagynod

Augusztus 31. – szeptember 6.: Nyárbúcsúztató programok, amiket kár lenne kihagynod

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Augusztus 31. – szeptember 6.: Nyárbúcsúztató programok, amiket kár lenne kihagynod

Komolyan elgondolkodtat az a szomorú kérdés, hogy milyen jó dolgokkal is lehetne elütni az időt a nyár utolsó hetében? Aggodalomra semmi ok, hiszen mi készültünk, így számos izgalmas programmal tudod eltölteni ezt a maradék hetet!

HÉTFŐ – augusztus 31.

Mi van velem? Kern András estje – Dohány utcai Zsinagóga

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretei között megtartott Kern András-est számos sztárvendéggel kedveskedik az odalátogatók számára, hiszen többek között Hernádi Judit, Hegyi Barbara és Fesztbaum Béla is tiszteletét teszi majd az eseményen.  

A Kossuth-díjas színművész estjén a népszerű, régi dallamok mellett az újabb slágerek is felcsendülnek majd. Ami pedig garantáltan várható: kitűnő művészek, fanyar humor, remek történetek!

KEDD – szeptember 1.

Korrekciós osztály – tranzit.hu

A Király utcai székhelyű, művészeti projectekre fókuszáló tranzit.hu ezúttal Mécs Miklós 2014-es Művészek az iskolában című munkájának igyekszik nyilvánosságot biztosítani.

A project lényege, hogy a „művész” beköltözik egy iskolaterembe, és onnantól ott kel és fekszik, vagy mondhatjuk azt is: ott él. A cél a művészek és a diákok közös kollaborációjának az elősegítése volt, amelyek keretében Mécs Miklós az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium diákjaival dolgozott együtt.

Az ezzel kapcsolatos élményeiről számol be nekünk a művész, ami után egy közös reggelire is meginvitál téged.

SZERDA – szeptember 2.

Jesus Christ Superstar – Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

A méltán neves, budapesti elit iskola, az Eötvös József Gimnázium igen sokoldalú intézmény, hiszen sokan nem tudják róla, hogy egyik fő küldetése az, hogy kórusával olyan produkciókat hozzanak létre, amelyek tulajdonképpen bármerre Magyarországon megállják a helyüket.

Ezt alátámasztandó legújabb, hosszasan előkészített, nagyszabású műsoruk, a Jézus Krisztus Szupersztár átdolgozása, melyet a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban öt alkalommal is megtekinthetsz.

A produkció ugyanakkor nem kizárólag a gimnáziumi kórus érdeme, hiszen az est fényét Klaszter Szimfonikus Zenekar is emeli majd. 

CSÜTÖRTÖK – szeptember 3.

Egyesület a Magyar Kávékultúráért – NU – Bor és Bisztronómia

Te is úgy érzed, hogy a hazai kávékultúrára ráfér a felvirágoztatás? Akkor mindenképpen ott a helyed ezen az eseményen, a szervezőknek ugyanis fő célja, hogy az összefogás jegyében megismertessék az érdeklődő közönséget a hazai kávékkal. Kávézz és bulizz velük, vagy éppen mutasd meg mindenkinek, Te hogy csinálod otthon a kávédat! Ehhez minden eszközt biztosítanak számodra, a cél pedig így egy izgalmas, közösségi „kávélabor” létrehozása! A party hangulatról DJ gondoskodik!

CIRCUS – Telep

A Madách téren található Telep nevű hely arról nevezetes, hogy míg az alsó szinten a fröccsöké a főszerep, addig a földszinti tér feletti emeleten egy galéria/kiállítótér üzemel. Itt pedig mindig érdekes, időszaki kiállítások mutatják be a nagyérdeműnek, hogy ki is épp az a kortárs magyar képzőművész, akire érdemes odafigyelni. Ezúttal a grafikus, tetováló-, és festőművész Jakócs Dorottya, és a bábkészítő Kocsis Eszter alkotásaival ismerkedhetsz meg.

PÉNTEK – szeptember 4.

Food Truck Show Budapest – Kincsem Park

Érdekes párosítás szemtanújává válhatunk ezen a pénteki, Kincsem Parkos eseményen, hiszen egyszerre nézhetjük Közép-Európa leggyorsabb lovait és agarait és az ország legjobb guruló konyháit és bárjait „száguldás” közben. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: fogadások, utcazenészek, artisták, gyerekprogramok, és több mint 50 gasztro jármű, a focibolondok pedig élőben nézhetik kivetítőn a Magyarország-Románia EB-selejtezőt.  A programsorozat három napos, így érdemes szombaton és vasárnap is ellátogatni!

11. Újbuda Jazz Fesztivál – A38 Hajó

A minőségi jazz muzsika nagy kedvelője vagy? Akkor a péntek mindenképpen az A38 Hajón kell, hogy érjen, hiszen a 11. Újbuda Jazz Fesztiválon kitűnő programokkal várják az érdeklődőket. Max The Sax, a Parov Stelar állandó szaxofonosa felszabadult, időutazós, szvinges, funkys, táncolós jazzt ígér. Marcus Ecklmayr, azaz Max The Sax, Ausztria egyik legsikeresebb zenésze szaxofonjátékkal, virtuozitással, viharos színpadi produkciójával csábít. Ugye, hogy ott a helyed?

SZOMBAT – szeptember 5.

Garázsvásár a gyermekekért – Euro Mini Storage Hungary

A Cityfox által szervezett egyedülálló garázsvásár célja felhívni a figyelmet a gyermekéhezésre, a mélyszegénységben élő gyermekekre, a gyermekprostitúcióra, és a gyermekek által elszenvedett családon belüli erőszakra. A helyszínen számos ilyen témájú elődadáson részt lehet venni, ugyanakkor szóróanyagok, és kisfilmek tájékoztatnak az Age of Hope Alapítvány jóvoltából. A garázsvásáron ráadásul igazi kincsekre is bukkanhatsz, a vásárlás összegéből pedig szintén a rászoruló gyerekeket támogatják. 

POOL & BEER – Szezonzáró – Vituki strand

Jó lenne a nyarat egy méltó fürdőzéssel, strandolással zárni, mielőtt visszatérünk a robot-mindennapokhoz? Búcsúztasd el a nyári szabadságodat ezen a szombati napon a Vituki strandon, ahol lesz finom, hideg fröccs, mesés ételek, jó DJ-k, foci, szauna, és jó hangulat! Pihenj rá itt a szeptemberre!

VASÁRNAP – szeptember 6.

26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

A szeptember 5-én kezdődő, kétnapos fesztivál mindenféle ínycsiklandó, zamatos itallal várja vendégeit. Vörösborok, rozék, pezsgő – jól hangzik, igaz? Aki pedig a gasztronómia felé kacsintgat inkább, az is megtalálja itt számításait! Emellett minőségi zenével, családi- és gyerekprogramokkal, majd esti bulizással számolhatnak azok, akik ide látogatnak.

Filmzenék a nagyvilágból – A Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar koncertje – Dohány utcai Zsinagóga

A filmzenékből összeállított műsor során a hallgató a leghíresebb filmzene-szerzők műveivel találkozhat. A klasszikus művektől kezdve a modern kasszasikerek muzsikáin keresztül itt minden felcsendül, ugyanakkor a program fő gerincét főleg az utóbbi évek blockbusterei alkotják, mint például a Jurassic Park, az Indiana Jones, vagy éppen a Harry Potter. Részletekért kattints IDE!

Magyar Bajnokság 2015 – Fodrász-kozmetikus verseny, kiállítás és vásár – Millenáris

A Millenárison megrendezésre kerülő versenyen az év fodrász és sminkes bajnokát keresik, de emellett szakmai bemutatók és extrém hajak, sminkek várják a látogatókat. A Schwarzkopf Professional standjánál pedig tanácsadás is lesz, és professzionális hajápolási termékeket is vásárolhattok!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!