Az asztali lámpa ezért nagyon fontos!

Az asztali lámpa ezért nagyon fontos!

Címlap / Otthon / Dekor / Az asztali lámpa ezért nagyon fontos!

Ha velünk tartasz, eláruljuk, hogyan válassz asztali lámpát, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy ilyen eszköznek, és hogy melyek azok a modellek, amelyeket nem ajánlunk neked. 

Ne feledd! A különböző tevékenységekhez más-más lámpára lesz szükséged!

Hol használunk asztali lámpákat?

Az asztali lámpa általában napunk utolsó részeiben kapcsolódik be. Mikor már lement a nap, és még dolgunk van az íróasztalunknál, vagy épp ha már csak próbálunk kikapcsolódni egy langyos tea és egy jó könyv társaságában, hogy elálmosodjunk. Attól azonban, hogy ez egy apró eszköz, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. 

Milyen az ideális asztali lámpa?

Az asztali lámpának elegendő fényt kell adnia ahhoz, amit épp tenni akarsz. Az íróasztalodnál lévőnek azonban egészen máshogy kell tudnia szuperálni, mint annak, amivel például olvasol az ágyban vagy a nappaliban.

Az íróasztalnál lévő lámpánál fontos, hogy nagy fényt legyen képes létrehozni. A meleg fények – azaz amik sárgásak – megnyugtatóbbak, ám nehezebb náluk fókuszálni, míg a hidegek – amik kékes fényt bocsátanak ki – frusztráltságot okozhatnak, ám sokaknak segít fókuszálni. Persze, ha Te a meleg árnyalatú fénynél tudsz a legproduktívabb lenni, hát nyugodtan használd azt! 

A nappaliban és a hálóban halványabb fény kell, hiszen ilyenkor már a pihenés kerül a fókuszba. Elegendő fényt kell persze nyújtania, ám nem muszáj, hogy egy lámpa be tudja világítani majdhogynem az egész szobát, ahova letetted!

Milyen tulajdonságok fontosak egy asztali lámpa esetében?

 • Az ár
  Ha épp új lámpát keresel, mindenképp döntést kell hoznod, mi az a legmagasabb összeg, amelyet hajlandó vagy kiadni.
 • Hagyományos lámpát vagy USB-vel tölthető darabot keresel?
  A hagyományos darabnak mindig szüksége van áramforrásra, hogy működni tudjon, míg egy USB lámpát egyszerűen csak fel kell töltened, és viheted egyik helyről a másikra.
 • Egy lámpa mindenre
  Ahogy fentebb említettük, különböző tevékenységekhez más-más erősségű lámpára van szükség. Szerencsére manapság lehet akár olyan darabot is találni, amely képes különböző erősséggel világítani!

Érdemes körülnézni a NetKlikk WebShopnál kapható lámpák között, náluk mindenki megtalálja azt, amit keres.

Hány lámpára lesz szükséged?

Szerintünk alapvetően legalább kettő lámpa fog kelleni. Hogy miért? Mert ami az íróasztalodon van, az hiába USB-s és van akkumulátora, nem fogod mozgatni, míg az éjjeliszekrényen lévőt több mint valószínű, hogy időnként át fogod helyezni.

Ne feledd! Ha úgy érzed, többre van szükséged, a NetKlikk WebShop kedvező áraival könnyedén be fogod tudni szerezni mindet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást