Ezt árulja el a kapcsolatotokról az, ahogyan ölelitek egymást

Ezt árulja el a kapcsolatotokról az, ahogyan ölelitek egymást

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt árulja el a kapcsolatotokról az, ahogyan ölelitek egymást

Már egy szimpla ölelés is megváltoztathatja a kedved, de ez a hatás csak hatványozódik, ha olyan személytől kapod, akit tényleg nagyon szeretsz. Pszichológusok szerint egy 20 másodperces összebújás képes csökkenteni a stresszt, erősíti az immunrendszered, és elárasztja a tested oxitocinnal, vagyis más néven szerelemhormonnal. Ráadásul még a kapcsolatodról is elárul néhány meglepő információt az, hogyan ölelitek meg egymást a pároddal!

A védelmező

Ez az ölelés teljes mértékben a biztonságról szól.

Ha a barátod mögötted áll, és a karjait átkulcsolja rajtad, azzal nem csak a védelmező szerepét veszi fel, de egyúttal megteremti a stabilitás érzését is.

Ez azt árulja el a kapcsolatodról, hogy nincs problémátok a bizalommal, és mindig igyekeztek vigyázni egymásra – testileg és lelkileg egyaránt.

A lebegő

Szenvedély és vágyakozás – ez a két szó jellemzi legjobban ezt a típusú ölelést.

Ilyenkor a lábaidat átkulcsolod a barátod derekán, míg ő a hátadon pihenteti a karjait.

Mindegy, hogy mélyebb kötelék van köztetek vagy sem, szakértők szerint ez határozottan azt jelenti, hogy fizikailag vonzódtok egymáshoz.

Még ha nem is tart örökké kapcsolat, egy biztos: a szenvedély tényleg hatalmas lángokkal ég kettőtök között.

Szemtől-szemben

A kezeidet a párod mellkasára helyezed, míg ő a derekadat fogja, és közben elmerültök egymás tekintetében – nálatok is gyakori ez az ölelés?

Akkor szuper hírünk van, ez ugyanis mély érzelmeket és lelki rokonságot jelképez; mintha egy másik életben is találkoztatok volna már.

Képesek vagytok egymás szemeiből olvasni, a kettőtök közötti kötelék pedig kifejezetten erős és rendíthetetlen.

A lassú táncos

Ez az ölelés maximálisan a romantikáról szól.

Ha a barátod kezei a derekadon nyugszanak, míg te a karjaidat a nyaka körül pihenteted, azzal egyfajta középiskolai táncpozíciót vesztek fel.

Általában a kapcsolatok kezdetén jellemző ez az ölelés, de ha évekkel később is gyakran találjátok magatokat ebben a pózban, az szakértők szerint csak egy dolgot jelenthet: a romantika még mindig perzsel köztetek.

Az átkaroló

Ha a párod általában a válladat karolja át, te pedig az ő derekát, azzal azt üzenitek a világnak, hogy a szerelmetek mellett nagyon jó barátok is vagytok.

Persze nincs bajotok a romantikával, de számotokra nem ez az elsődleges szempont; fontosabb, hogy képesek legyetek nevetni és viccelődni (akár egymáson), mint két régi barát.

Ezzel az öleléssel nem csak fizikailag, de lelkileg is össze tudtok kapcsolódni.

Az összesimuló

Ez egy kifejezetten szoros, összesimuló ölelés, amelyben a két fél igyekszik minél közelebb kerülni egymáshoz – még akkor is, ha már egy csepp levegő sem fér be közéjük.

Ha rátok is jellemző ez a póz, akkor tudnod kell: ez a mély elköteleződést tükrözi, és azt, hogy sosem szeretnétek különválni egymástól.

Olyannyira, hogy legszívesebben az időt is megállítanátok, csak hogy tovább élvezhessétek ezt a bensőséges pillanatot.

A pihentető

Szívesen pihentetitek a kezeteket egymás farmerzsebében? Akkor megnyugodhatsz, a kapcsolatotokban ugyanis a kényelem és a könnyedség uralkodik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy már nem igyekeztek újra és újra elcsábítani egymást!

Épp ellenkezőleg; nem kell minden erőtökkel azon dolgoznotok, hogy a szerelmetek működjön, hiszen enélkül is minden a legnagyobb rendben van köztetek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást