5 (ártatlannak tűnő) kérdés, ami nem csak a másik intelligenciáját fedi fel, de a személyiségét is

5 (ártatlannak tűnő) kérdés, ami nem csak a másik intelligenciáját fedi fel, de a személyiségét is

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 (ártatlannak tűnő) kérdés, ami nem csak a másik intelligenciáját fedi fel, de a személyiségét is

Egy randin nem csak a másik munkájával, hobbijával kapcsolatban érdemes érdeklődnöd! Ha igazán meg akarod ismerni a partnered az első találkozón, néhány jól megválasztott kérdést is fontos lenne feltenned neki, amelyekkel az intelligenciájáról és a személyiségéről is tisztább képet kapsz – anélkül, hogy neki feltűnne.

Általában mivel töltöd a szabadidődet?

Ez a kérdés teljesen átlagosnak tűnik, de nem csak annyit tudhatsz meg a pasiról, hogy hol és mit csinál munka után!

Ezáltal ugyanis kiderül, hogy mennyire szorosak a baráti kapcsolatai, milyen gyakran szeret kimozdulni otthonról, és a személyiségvonásairól is több kiderülhet számodra.

Például ha ilyenkor csak otthon van, és sosem szervez programot, mindössze tévét néz, abból látszik, hogy nem az a nagyon aktív típus, esetleg egy kicsit introvertált.

Míg ha mindig kitalál valamit akár egyedül is, például eljár focizni, sportolni, akkor valószínűleg független jellem. Érdemes a sorok között olvasni!

Ha holnap nyernél egy milliárd forintot, mire költenéd?

Ez a kérdés mindenkinek megfordult már a fejében, és a válaszok igazán sokat elmondanak arról, a másiknak milyen az értékrendje.

Az első válasza az, hogy adna a családtagjainak, jótékonykodna? Akkor egy igazán önzetlen, érzelmes emberrel ülsz szemben.

Vagy rögtön elköltené szórakozásra, és nem gondolkodna a jövőn? Lehet, hogy a hétköznapokban is ilyen hirtelen felindulásból cselekszik.

Esetleg befektetné, házat építene, vagy a karrierjébe fektetné? Ez a személy szereti a biztonsági játékot, és nem hoz meggondolatlan döntéseket. El kell döntened, hogy te milyen személyiség vagy, és kivel találnád meg jól a közös nevezőt.

Mit gondolsz a vegetáriánusokról?

A kérdés persze csak példa, igazából bármilyen témát felhozhatsz, ami sokszor vitát robbant ki például a közösségi oldalakon.

Feminizmus, politika, bármi jöhet, a lényeg, hogy olyan dologról legyen szó, amiben sokszor nem értenek egyet az emberek.

Ebből ugyanis megtudhatod, hogy mennyire toleráns a partnered, hajlamos-e az agresszióra (sokan ilyenkor egy-egy témáról rendkívül vehemensen beszélnek), és meghallgatja-e mások véleményét, esetleg el is gondolkodik-e rajta.

Amennyiben nem, és csak a saját igazát hajtogatja, úgy valószínűleg makacs, és lehet, hogy más, hétköznapibb témákban is mindig csak a saját véleményét fogadja el.

Ha képes lennél láthatatlanná válni, betartanád a szabályokat?

Érdekes elgondolkodni ezen a kérdésen, akár neked is! Mire használnád a láthatatlanság képességét?

Ugyanúgy követnéd az eddigi szabályokat, vagy azért visszaélnél a képességeddel?

Esetleg jó dolgokra használnád, még ha ezzel át is rúgnád a törvényeket? A másik fél válasza segít meglátni, milyen értékrenddel rendelkezik, és mennyire egyezik meg ez a tiéddel.

Ebből is láthatod, milyen párost alkotnátok a jövőben.

Mi az, amit megváltoztatnál a világodban?

Ez az utolsó kérdés a listáról. Egyrészt megtudhatod, hogy a srác milyen időszakot változtatna meg, ami utal arra, mennyire elégedett most a jelenjével.

Lehet, hogy a múltba utazna vissza? Vagy valami olyan ellen tenne, ami ellen egyébként most is lehetne? Ezen kívül azt is láthatod, hogy mennyire önző; ha ugyanis a kérdés kapcsán azonnal valami olyat választana, ami kizárólag az ő életével kapcsolatos, az arra utal, hogy első körben magát helyezi előtérbe.

Ha viszont rögtön a rászorulók, esetleg a klímaváltozás jut eszébe, esetleg globális szintű baleseteket akadályozna meg, az azt jelenti, hogy szívesen segítene másoknak.

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást