Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

5 jel, ami arra utal, hogy egy zseni veszett el benned

5 jel, ami arra utal, hogy egy zseni veszett el benned

Az intelligenciának számtalan formája létezik, nem csak az IQ-szint tudja meghatározni, hogy valaki mennyire okos! Sőt, ami azt illeti, kutatók már megállapították, hogy ha bizonyos jelekben magadra ismersz, az arra utal, hogy egy igazi zseni vagy. Lássuk, vajon te hány pontban ismersz magadra.

Folyton aggodalmaskodsz

Mindenkivel megesik, hogy felesleges dolgok miatt aggodalmaskodik, de rád ez különösen jellemző?

Ha csak egy kisebb probléma is felüti a fejét, te képes vagy napokig stresszelni miatta, míg be nem bizonyosodik, hogy teljesen értelmetlen volt feszkózni?

Ezt általában a szakértők a szorongáshoz kötik, de a jó hír, hogy egyúttal magas intelligenciára is utal.

Azok, akik hajlamosak mindent túlgondolni, valószínűleg óriási kreativitással rendelkeznek, és a fantáziájuk szinte szárnyal, amit a tanulmányaikban, karrierjükben is tudnak kamatoztatni.

 

Félénkebb természeted van

A félénkebb emberek sokszor magasabb intelligenciával rendelkeznek, mint azok, akik imádják hallatni a hangjukat!

Szakértők szerint az igazán okos személyek folyton találnak hibát magukban, és abban, amit csinálnak, ezért állandóan arra törekszenek, hogy minél jobban fejlesszék magukat.

Az alacsonyabb önbizalom miatt pedig nem is szeretnek sokat beszélni magukról, így alapjáraton jóval félénkebbek, mint mások.

Nem kedvelik a feltűnést sem, így valószínű, hogy inkább a visszafogottabb ruhákat részesítik előnyben, ami miatt a tömegből sem feltétlenül tűnnek ki.

Nem véletlen, hogy a legtöbb sikeres, gazdag és intelligens ember is így tesz!

 

Szeretsz magadban beszélni

Te is gyakran beszélsz magadhoz, amikor nincs a közeledben senki?

Akkor nagy valószínűséggel okosabb vagy, mint az átlag!

Egy pszichológus, Gary Lupyan készített egy kutatást, amiben 20 önként jelentkezőnek mutatott meg termékeket egy bevásárlóközpontban, majd azt kérte tőlük, hogy próbáljanak megjegyezni minél többet.

Érdekes módon azok, akik ezután magukban beszélve ismételgették a tárgyakat, gyorsabban fel tudták idézni őket, mint azok, akik fejben igyekeztek megjegyezni őket.

Ez azt jelenti, hogy ha magadhoz beszélsz, könnyebben észben tudod tartani az infókat, segít koncentrálni, és a stressz ellen is hatásos!

 

Empatikus lélek vagy

Az empátia a kiemelkedő intelligencia egyik ismérve.

Azok, akik nagyon jól bele tudják élni magukat más emberek helyzetébe, megértőek, és rendkívül érzékenyek, összességében sokkal okosabbak, mint azok, akik kizárólag a logikus gondolkodásra hagyatkoznak.

Azáltal, hogy meg tudod mondani, mit érez a másik, mire vágyik, akár szavak nélkül is, arra utal, hogy egy zseni veszett el benned.

Ezt a képességedet nem csak a saját előnyödre tudod faragni, de egyúttal másoknak is segíthetsz, ami igazán nagy erény, és a baráti, szerelmi kapcsolataidra is pozitív hatással van!

 

Imádsz olvasni

Ha már fiatalabb korod óta szeretsz olvasni, az ugyancsak arra utal, hogy nagy volt a potenciálod arra, hogy géniusz legyél!

Az intelligens emberek ugyanis nagyon imádnak elmerülni a sorok között, attól függetlenül, hogy milyen típusú regényeket, olvasmányokat kedvelnek.

Két típusú okos olvasót különböztetnek meg egymástól ezen a téren. Az egyik a polihisztor, aki tényleg bármit elolvas, ami a kezébe akad, még akkor is, ha az adott téma nem feltétlenül áll közel hozzá, mert szereti bővíteni a tudását. A második az összpontosított, aki kimondottan egy-egy terület iránt érdeklődik, és ez az, amit szívesen olvas.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást