Okosabb leszel, ha a másik kezeddel mosol fogat

Okosabb leszel, ha a másik kezeddel mosol fogat

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Okosabb leszel, ha a másik kezeddel mosol fogat

Másik kézzel mosd meg a fogad!

Egyszerűnek hangzik, de hidd el, ha kipróbálod, vért fogsz vele izzadni! Annyira hozzászoktunk már ahhoz, hogy a „jó” kezünkkel fogjuk a fogkefét, és egy megszokott irányban és módszerrel mossuk a fogunkat, hogy ha változtatunk a jól bevált szokásokon, az agyunk teljesen összezavarodik.

Ha ezt néha megcsinálod, az agyad kérgi területei jelentősen növekedhetnek, amitől okosabb leszel, és még a koncentrációs képességed is javul.

Plusz pont, ha a „rossz” kezeddel bontod ki a tubust, és nyomod ki a fogkrémet!

Csukd be a szemed zuhanyzás közben!

Annyira rá vagyunk állva arra, hogy gyorsan letisztítsuk magunkat, majd megtörölközzünk, hogy ritkán élvezzük magát a zuhanyzást – azt, ahogy a meleg víz a bőrünkhöz ér, ahogy a gőz megcsapja az arcunkat, ahogy a hideg és meleg levegő váltakozva éri el a testünket.

Próbáld meg úgy beállítani a víz hőfokát, hogy nem figyelsz oda a szemeddel, csak érzed, hogy a bőrödön milyen érzés – ennek hála szintén az agykéreg vastagodik, és fokozódik az agyműködés is.

Törd meg a reggeli rutint!

Kutatások kimutatták, hogy ha egy kicsit máshogy indítod a reggelt, mint ahogy szoktad, az agyadnak jobban kell dolgoznia, így ezúttal is az agykéreg vastagszik.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég néhány pici változtatás – mondjuk ha mindig reggeli előtt öltözöl fel, most halaszd a reggeli utánra!

Ha nem szoktál edzeni, menj el egy laza sétára, vagy sétáltasd a kutyát más helyen, mint ahol szoktad. Így nem mész zombimód minden reggel ugyanazon az úton, hanem egy kicsit új benyomások is érhetnek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást