Dekor / Otthon

5+1 apró dolog, amitől azonnal drágábbnak hat az otthonod

5+1 apró dolog, amitől azonnal drágábbnak hat az otthonod

Egy puha textília, egy különleges műtárgy vagy egy egyedi megoldás: csupa apróság, amelyek nem kell, hogy sokba kerüljenek, mégis egy kevés luxust csempésznek az otthonodba. Ha pedig az összkép elegánsabb benyomást kelt, az egész lakás lenyűgözi a vendégeidet – és te is sokkal szívesebben térsz majd haza a különleges, hívogató térbe.

Magasabb mennyezet

A nagy belmagasság azonnal elegánsabb hatást is kelt, de persze a plafont nem lehet csak úgy följebb tolni.

Vagy mégis?

Optikailag minden bizonnyal: egyszerűen tedd magasabbra a függönytartókat, akár a fal helyett a mennyezetre fúrva őket.

A magasról lelógó függönyök azonnal azt az illúziót fogják kelteni, hogy a szoba magasabb, mint valójában.

Érdemes nagyobb súlyú, szép esésű drapériát választani, mert ez szintén elegánsabbá teszi a helyiséget.

 

Frissen vágott virág

Minden lakberendezési műsor és magazin állandó trükkje a frissen vágott virág, ami azonnal kellemesebbé teszi az egész helyiség hangulatát.

Ha valamivel fel akarod dobni a hangulatodat, esetleg olyan vendégeket vársz, akiknek a lehető legjobb állapotában szeretnéd megmutatni az otthonodat, akkor tegyél akár a nappaliba, akár az étkezőbe vagy rögtön az előtérbe egy csokor virágot.

Ha szezonális virágokat használsz, akkor nem is fog sokba kerülni, hogy időről időre a bokréták látványával örvendeztesd meg magadat.

 

Színes csaptelepek

A csapokra sokszor csak funkciójuk miatt gondolunk, és nem is tűnik fel, hogy ezek a tárgyak mennyire meghatározzák az enteriőrt.

Pedig fényes, fémes felületükkel mindenhonnan kitűnnek, ezért érdemes néhány esztétikai szempontból is értékes darabra beruházni.

Ha nem fér bele a fürdő vagy konyha felújítása, de tudsz egy kicsit költeni rá, hogy jobban nézzenek ki, akkor szerezz ultramodern, letisztult, vagy éppen rózsakvarc színű csaptelepeket, attól függően, hogy milyen összhatásra vágysz.

Azonnal egy csipet luxust csempészhetsz a vizes helyiségbe!

 

Puha textilek

A finom, puha anyagok az otthonosság, a luxus és a kényelem érzését keltik bennünk.

Mivel a kanapé és a franciaágy fókuszpontok szoktak lenni, érdemes ezekre a helyekre elhelyezni valamit, ami ezt az érzést nyújtja.

Egy finom, kötött, vagy műszőrme takaró azonnal azt az érzést adja, amikor belépsz, hogy itt a legfinomabb anyagok szolgálják a kényelmedet, pedig csak egyetlen jó minőségű takaróba kellett beruháznod.

 

A bűvös hármas

A lakberendezésben egyébként is fontos a hármas szám, ha dekorálásról van szó, a hármasával álló dolgok szokták a legkellemesebb benyomást kelteni.

A három részes műalkotások éppen ezért tudnak olyan nagy hatást elérni, de ezeknek persze az ára is borsos lehet.

Kivéve, ha magad készíted el őket, vagy egyszerűen keresel az interneten nagy felbontású, akár ingyen, akár pár ezer forintért letölthető képeket, majd ezeket extra nagy méretben kinyomtatod, háromba vágod és bekeretezed.

Máris egyedi műalkotás lóg a nappalid falán!

 

Elegáns cseppvető

A konyhapult mögötti fal burkolata nem csak azért fontos, mert meg kell védened a felületet a víztől és a szennyeződésektől, de azért is, mert nagyban meghatározza a helyiség hangulatát.

Egy elegáns, különleges csempe persze kisebb vagyonba kerülhet, de ma már kaphatóak előre legyártott elemek, amelyeket egyszerűen felfúrhatsz a falra, sőt tehetsz ide üveg lapokat is, amelyek mögé mintás papírlap is kerülhet.

Ha pedig egyenletes a falfelület, akár az öntapadós, vízhatlan tapétákkal is megpróbálkozhatsz, ezekkel például a geometriai mintásak azonnal egyedivé teszik a teret, mintha csak egy lakberendező hagyta volna itt a keze nyomát.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást