Életmód / Táplálkozás

5 apró és biztos trükk, hogy ősszel is ledobj pár kilót

5 apró és biztos trükk, hogy ősszel is ledobj pár kilót

1. Írd, amit eszel!

El sem hiszed, mennyire könnyen összejönnek az egészségtelen nassolásokból a plusz kilók! Ha vezeted, amit eszel, látni fogod, hogy hol rontod el mindig, és hol lehet fejlődni még. Van, akinek a kalóriaszámolgatás nem jön be, így ha ez nem kenyered, ne csináld, de az ételeket egészen nyugodtan felírhatod, így lesz egy kis visszacsatolás a diétáddal kapcsolatban.

Megfordíthatod a dolgot, és azt is papírra vetheted, milyen ételeket szeretnél enni az előtted álló napokon. A tervet betartva biztosan nem csábulsz el, egyszerűen követed a kedvenc, ámde diétás ételeket tartalmazó étlapodat. 

2. Keresd a lehetőséget a mozgáshoz!

El sem hinnéd, mennyi mindennel lehet plusz kalóriákat égetni, és hogy a sok kicsi mennyire összeadódik: már csak az, ha a lépcsőt választod a lift helyett, rengeteget számít, főleg, ha ebédidőben is lemész valamit enni, és hazafelé is lépcsőzöl.

Ragadj meg minden lehetőséget a mozgásra: a barátnős vacsorából sétálj haza, este vidd le te a kutyát, vagy csak egyszerűen sétálj egyet a ház körül.

Hamar összeadódik ez is, és észre fogod venni a különbséget. Ősszel még nincs annyira hideg, hogy ezekről le kelljen mondanod.

3. Nulla készétel

Ha nem is te csinálod minden étkezésedet otthon, tiszta alapanyagokból, arra figyelj, hogy az előre legyártott készételeket szigorúan kerüld! Annyi plusz cukor, zsír, és egyéb felesleges alkotóelem van bennük, amit a szervezeted plusz kilókkal fog meghálálni neked. Próbálj meg minél több mindent otthon főzni, amit pedig nem tudsz, a legegészségesebb helyekről beszerezni.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást