Ez az ásvány jelképezi az áprilist és így hathat rád az energiája

Ez az ásvány jelképezi az áprilist és így hathat rád az energiája

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ez az ásvány jelképezi az áprilist és így hathat rád az energiája

Április ásványa nem éppen a legolcsóbb kategóriába sorolható: nem másról van szó, mint a gyémántról. Miért lett éppen ez a hónap drágaköve?

A gyémánt a „legyőzhetetlen” szóból ered és ez máris választ ad arra, miért kapott főszerepet éppen áprilisban. Tavasszal újjáéled minden a világon, ébredezik a természet és mindannyian érezzük, hogy új erőre kaptunk, végre ismét lendületben az életünk, nagyobb kedvünk van tervezni, cselekedni, élni. 

Ráadásul a hónapot egyértelműen a Kosok uralják. A tűzjegyben születettekre szinte magától értetődően használjuk ezeket az erőteljes jelzőket. Ők azok, akik tényleg bátran törtetnek előre, nem ismernek ellentmondást és mindig elérik a céljaikat – így, vagy úgy. 

A gyémántok egyébként nem csak áttetszőek lehetnek, sokszor a színüktől függően nő az áruk is. A szín annak megfelelően módosul, milyen szennyeződés érte a gyémántot, milyen más ásványi anyag került még mellé: létezik kék, zöld, lila, piros, rózsaszín sőt, még fekete gyémánt is.

Honnan ered a kapcsolat a gyémántok és április között?

Feltételezések szerint a bibliai időkhöz nyúlhatunk vissza, amikor a papok ruháját 12 különféle drágakő díszítette. Ahogy teltek az évek, úgy szép lassan ez a 12 drágakő összekapcsolódott a zodiákusokkal, a főbb hónapokkal is. Így került április mellé a gyémánt. 

Akkoriban még nagyobb jelentőséget tulajdonítottak az ásványoknak, a bűbájoknak, különféle hagyományoknak és szokásoknak. Voltak, akik egyszerre viselték mind a 12 követ, de jellemzőbbnek tűnt az adott hónaphoz tartozó ásvánnyal foglalkozni egy szép, állandó körforgás részeként.

Mivel az emberek abban hittek, hogy a különböző drágakövek mágikus erővel bírnak, népszerű lehetőségként azt kezdték viselni rendszeresen, amelyik a születési hónapjukhoz kapcsolódott.

Ez olyannyira általános és kedvelt szokás lett, hogy 1912-ben az American National Association of Jewelers összeállított egy komplett listát, amelyben minden egyes hónaphoz más és más ásványt, drágakövet társítottak. Persze, ebben alighanem az üzleti érdek vezérelte őket, de ma már széles körben elfogadják a születési kövek ilyen formában történt hitelesítését. 

The Glorious Studio/pexels.com

Milyen energiákat kaphatunk a gyémánttól?

A gyémántról úgy tartják, hogy mágikus erőt képes kölcsönözni viselőjének. Ez valószínűleg onnan ered, hogy akkoriban úgy vélték, a gyémántok villámcsapások mentén keletkeznek, vagy az istenek könnyeiként hullnak a földre. Egyértelmű, hogy aki gyémántot viselt, azt átlagon felül képességekkel és tulajdonságokkal azonosították. Az emberek már jóval időszámításunk előtt is komoly értéket, valamint csodákat társították a gyémántokhoz. A kereskedelem pedig valósággal virágzott az egész világon.

Úgy gondolták, a gyémántoknak gyógyító erejük van, elsősorban az agyi problémákat képesek rendezni, valamint méregtelenítő hatást tulajdonítottak neki. A feljegyzések szerint a különleges kristályok képesek arra, hogy a szervezetből kivezessék azokat a mérgeket, melyek bénító hatással bírnak testileg és lelkileg egyaránt.

A gyémántról ezek felül úgy gondolták, hogy felelős a lelki tisztaság kialakításáért, megőrzéséért, emellett növeli az energiaszintet, főleg akkor, ha megfelelő kristályokkal társítják.

Aki gyémántot visel, az olyan rezgéseket tesz a magáévá, melyekkel képes lelki megvilágosodást elérni. Igazi segítség ez a tavaszi őrületben! A megállapítás egyébként talán onnan ered, hogy a gyémánt keletkezése a Földön megdöbbentően sokáig tart, 1-3 milliárd év is eltelhet, mire „megszületik”. 

Talán nem meglepő, hogy április kristálya évezredek óta a gazdagság szimbóluma. Az ásványok szakértői szerint azon kevesek közé tarozik, melyet nem szükséges újra és újra energetizálni, tölteni. Ezen kívül a gyémánt képes megsokszorozni más ásványok hatását. Azonban vigyáznunk is kell vele, mert a gyémánt nem csak a jót, hanem a rosszat is fokozza, ezért körültekintően kell használni és viselni egyaránt.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!