3 tipp, hogy profi gyémántfestő legyél

3 tipp, hogy profi gyémántfestő legyél

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 tipp, hogy profi gyémántfestő legyél

Az elmúlt években a felnőtt színezők és kifestők egyre népszerűbbek lettek, ami nem csoda: ez az egyedi hobbi segít a stressz leküzdésében és egyfajta meditatív állapotba viszi az embert, így a fókuszáltatásban is sokat segít. A műfajnak az egyik különleges típusa a gyémántfestés – ha szeretnél profi lenni, akkor a cikket tovább olvasva szuper tippeket találhatsz! (x)

Hogyan történik a szám alapú alkotás?

A számokkal festés nagyon egyszerű: válaszd ki a nehézségi fokozatnak megfelelő képet, amit szívesen újraalkotnál. A kifestés esetében a rendeléshez megkapod a vásznat, melyre előre felfestve találod a körvonalakat és a bennük lévő számokat; valamint az akrill festékeket és az ecseteket. A gyémántfestés rendelése esetében a specifikus anyaggal bevont vászon mellé a színezett műanyag gyémántokat, egy tárolót és a segítő eszközt, egy tollat kapsz.

A fotó forrása: Mariana Rusanovschi / Shutterstock.com

Ezek mellett természetesen a kép kitöltéséhez egy útmutató is érkezik. Ha tutira akarsz menni, a rendelésedhez kérd a keretet – így nem kell utólag azon aggódnod, hogy megsérül kép, ha mégis keretezve a falra tennéd.

Ezután a képeken a számot vagy a szimbólumot kell kikeresned, és azt, hogy ahhoz melyik színt rendelték. Kezdődhet a kikapcsolódás!

Miként válhatok profivá?

Néhány trükk segítségével gyorsan mesterévé válhatsz a szám alapú alkotásnak – legyél kezdő vagy már gyakorlott, ezeket hasznosnak fogod találni!

Első tipp: Ha az összes gyémántodat világosan felcímkézed és alkotás közben a közeledben tartod, akkor gyorsabban megtalálhatod az egyes színeket, amikre szükséged van, ráadásul nem fogod elveszíteni az apró darabokat. 

Második tipp: legyen mozgatható a munkaterületed. Bár az szuper, ha van egy állandó helye a kreatív alkotásnak, de előfordulhat, hogy a szűkösebb hely miatt azt félre kell tenned. Tárold egy használatlan vágódeszkán vagy egy nagy szőnyegen az alkotást.

Harmadik tipp: Kezdd felülről! Mindig a vászon tetejétől haladj lefelé, így könnyebben átlátod majd a műalkotásodat, és az esetleges elmozgatás esetén sem kell aggódnod, hogy az alul lévő kövek elmozdulhatnak.

A fotó forrása: skimin0k / Shutterstock.com

A legjobb, hogy a gyémántfestés saját kép alapján is készülhet: a Tefestetted.hu oldalán kérheted, hogy készítsék el a te egyedi fotódat. A megrendelést elkészítve szuper ajándék lehet szeretteidnek.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!