Így ápold párod önbizalmát a mindennapokban

Így ápold párod önbizalmát a mindennapokban

Címlap / Életmód / Egészség / Így ápold párod önbizalmát a mindennapokban

„Minden sikeres férfi mögött van egy erős nő áll.” – tartja a mondás, nem is véletlenül. Tudjuk-e azonban azt, hogy mindezt egy nő milyen mondatokkal és milyen támogatással érheti el? Lássuk, mi kell ahhoz, hogy olyan nők legyünk, aki egy sikeres férfi érvényesülését is támogatja.

Önbizalom

Az önbizalom erősítése természetesen létszükséglet a férfiaknál is. Igaz, a nők könnyebben kimondják, a férfiak viszont sokszor még gyakrabban elvárják ezt.
Éppen ezért elengedhetetlen, hogy segítsünk párunk érvényesülésében, és rendszeresen adjunk pozitív visszajelzéseket számára, akár a legegyszerűbb dolgokban is.

Dicséret

A pozitív visszajelzés természetesen alapvetően dicséretet jelent, ráadásul direkt formában. Vagyis nyugodtan mondjuk a pozitív véleményünket a párunk szemébe, egészen biztosan nem fog haragudni érte.
Legyünk konkrétak és utaljunk vissza egy adott szituációra, amikor valamit jól oldott meg, vagy jól szerepelt, és mondjuk el pontosan, hogy mit és miért dicsérünk.

Megjelenés

A férfiak ugyanúgy szeretnek tetszeni, mint a nők, de ezt általában mégsem vállalják fel olyan őszintén, mint a nők.
Éppen ezért szánjunk időt arra, hogy a megjelenésével, öltözködésével kapcsolatos dolgokban tanácsot adjunk, és mondjuk el neki őszintén, hogy mi áll neki jól és mi nem. Ez utóbbival kapcsolatban természetesen érdemes finoman fogalmazni.

Szereplés

Sok férfi munkájával jár együtt a szereplés is, vagyis megbeszéléseken kell aktívan részt vennie, prezentációkat tartania, vagy akár éves összegzéseket tartani a munkatársai előtt.
Őszintén mondjuk el, hogy kívülről hogyan hat a kommunikációja és hogy mit lenne érdemes változtatni rajta ahhoz, hogy még meggyőzőbb és megnyerőbb legyen.

Csomagolás

Azon túl, hogy mit mondunk, természetesen nem mindegy, hogyan mondjuk. Érdemes egy pozitív információval kezdeni, majd ez után mondani azt, ami esetleg rosszul eshet neki.
Ezek után jöhet még egy pozitívum, hogy az önbizalma ne sérüljön, hanem konstruktívan beépíthesse a hallottakat a viselkedésébe, kommunikációjába.

Alternatívák

Mint minden kommunikációs helyzetben, úgy ilyenkor is nagyon fontos, hogy ha megfogalmazunk egy kritikát, akkor arra ajánljunk fel más megoldásokat, alternatívákat is.
Vagyis ne csak azt mondjuk el, hogy mi nem volt jó szerintünk, hanem azt is, hogyan lehetett volna jobban csinálni és lehetőleg tegyük hozzá azt is, hogy miért.

Mások példája

Ha biztosra akarunk menni, hogy az üzenetünk célba ér, akkor jó módszer, hogy ha észrevesszük másokban is azokat a tulajdonságokat, amelyeket szívesen kritizálnánk párunkban, akkor a másik példáján keresztül mondjuk el, hogy neki hogyan kellene.
Persze fontos, hogy ne sértegető hangvételbe mondjuk, hiszen azzal nem építünk, inkább rombolunk.

A közlés módja

A csomagolás, a kedvesség, a megfogalmazás és az időzítés nagyon fontos szerepet játszanak abban, ahogy a férfiak hallgassanak ránk, és ezáltal mi is aktív részesévé válhassunk a sikereikben.
Fontos az is, hogy megfelelő hangvételt használjunk, hiszen senki sem szeret rosszakat hallani, különösen nem azzal kapcsolatban, amiben sikeres szeretne lenni. Ezért legyünk maximálisan türelmesek, figyelmesek és figyeljünk a visszajelzésire.

Önmagunkat

Összefoglalva tehát fontos, hogy ha támogatni akarjuk párunk sikereit, akkor érdemes tudatosan kommunikálni erről vele. A lényeg azonban az, hogy úgy beszéljünk vele is, ahogy mi is szeretnénk, ha bennünket motiválnának.
Könnyen lehet, hogy az ilyen segítség a kapcsolatot is jobban összetartja, és ezáltal nem csak a férfi, de a nő is sikeres, elégedettebb és boldogabb lehet. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást