A nő, aki körbegyalogolta a világot: ezt tanulta az út során

A nő, aki körbegyalogolta a világot: ezt tanulta az út során

Címlap / Életmód / Lélek / A nő, aki körbegyalogolta a világot: ezt tanulta az út során

A „miért?” az egyik legegyszerűbb és leggyakoribb kérdés, amit Angelának azóta feltesznek, és amit az amerikai nő elmondása szerint maga is nehezen tud megválaszolni. Miért döntött úgy 2013-ban, hogy kényelmes életét hátrahagyva nekivág az ismeretlennek egy nagy kaland ígéretét követve?

Egy ilyen hatalmas magányos séta sosem szerepelt Maxwell tervei között, mégis, mindössze 9 hónappal az után, hogy az egyik óráján meghallotta, hogy valakik egy férfiről beszélgetnek, aki körbejárta a világot, már útnak is indult. AZ útra nem valamilyen veszteség vagy krízis hatására indult el.

A nagy döntés

Amikor úgy döntött, hogy sétálni kezd, a 30-as évei elején járt, sikeres üzletet vitt és kapcsolatban élt. „Azt hittem, boldog vagyok” – mondta a nő a BBC-nek.

„Visszatekintve azonban rájöttem, hogy többet keresek… a mélyebb kapcsolatot a természettel és az emberekkel – úgy, hogy kevesebből élek és kapcsolatba lépek a körülöttem lévő világgal.”

Ennek pedig, úgy gondolta, a legjobb módja az, ha egyik lábát a másik után teszi. A gyaloglás minimalizálja a szén-dioxid-kibocsátását, ráadásul a lassú tempó azt jelentette, hogy teljesen elmerülhet a természetben, találkozhat olyan emberekkel, akik mellett egyébként csak elhaladna, és más kultúrákat ismerhet meg.

Felkészülés az útra

Felkészülés közben Maxwell felfedező nőkről olvasott, hogy bátorságot merítsen. Beleszeretett Robyn Davidson írásába és lassú utazási stílusába, aki tevékkel járta át Ausztráliát. Megismerte a távolsági gyalogos Ffyona Campbellt; és olvasott Rosie Swale-Pope-ról, aki Európából Nepálba stoppolt, körbejárta a világot, lóháton átkelt Chilén és 59 évesen kocogni kezdett a világ körül.

Miután elhatározta, hogy elindul, Maxwell eladta az összes holmiját, és megszerezte a szükséges eszközöket. Megpakolt egy szekeret 50 kg tábori felszereléssel, dehidratált ételekkel, katonai minőségű vízszűrővel és négy évszaknak megfelelő ruhával. Maxwell 2014. május 2-án elhagyta szülővárosát, Bendet, Oregont, és nekivágott a kalandnak.

Amikor 2018 júniusában a BBC újságírója először lépett kapcsolatba Maxwell-lel a Skype-on keresztül, akkor már majdnem négy éve úton volt és több mint 12 500 mérföldet gyalogolt három kontinens 12 országában. A riporter megkérdezte tőle, hogy milyen ember kell a világ körüljárásához.

„Ez valószínűleg az ambíció, egy kis makacsság és egy csipetnyi szenvedély ötvözete – nem a túrázás, mint sport, hanem az önfelfedezés és a kaland miatt”

– válaszolta akkor a nő.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást