Amikor eleged van az egyhangúságból: 5+1 mód, ahogyan kitörhetsz belőle

Amikor eleged van az egyhangúságból: 5+1 mód, ahogyan kitörhetsz belőle

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Amikor eleged van az egyhangúságból: 5+1 mód, ahogyan kitörhetsz belőle

A hosszú tél nem segít feldobni az amúgy is rutinszerű hétköznapok egyhangúságát, de évszaktól függetlenül érdemes néha egy kis csavart vinni a megszokásba, és változtatni a monoton cselekvéssoron.

Ezúttal olyan tippeket adunk, amelyek nem kívánnak különösebb szervezést, nem kerülnek sokba, mégis képesek szinte azonnal pozitív hangulatváltozást okozni.

Gyalogos városnézés

Lehet, hogy töviről-hegyire ismersz minden aprócska követ és fűszálat a lakókörnyezetedben, hiszen mindennap arra jársz haza munkából, arra mész bevásárolni, vagy a gyerekért az óvodába, iskolába, de talán ritkán nézel szemmagasság fölé az utcán.

Ha van egy szabad órácskád, kerekedj fel, akár céltalanul is, és indulj el egy kis városnézésre a környéken – gyalog!

Amellett, hogy időnként a lábad elé is lenézel, csodáld meg az épületeket, a fákat, az árnyékokat, az ablakokon megcsillanó napsugarakat, vedd észre az épületek díszeit, a szobrokat, amik mellett máskor csak nagy sebtiben elsuhansz – meglásd, üdítően hat majd a közérzetedre, és egy-egy ilyen séta az álmatlanság ellen is gyógyír.

Ha társad is akad a sétához, egy jó beszélgetésre is alkalom nyílik, de a néma csendben való közös séta is lehet elmélyült és sokatmondó.

 

Gyere, táncolj!

A mozgás közismerten jó közérzetjavító, és a zene is képes azonnal örömtelivé varázsolni a hangulatodat.

Keress egy táncklubot, vagy egy egyszerű szórakozóhelyet, ahol az ízlésednek megfelelő zene szól, és akár a pároddal, akár egyedül (alkalmi táncpartnerrel) kimozoghatod a hétköznapok feszültségét magadból!

A tánc ráadásul nemcsak nagyszerű mozgást jelent, de olyan érzelmeket szabadít fel, amelyek katartikus élményt okoznak, ezáltal megszabadítanak a stressztől és a negatív energiáktól.

 

Hallgatni arany

Manapság nem kell ahhoz péntek vagy szombat estének lennie, hogy elugorhassunk egy kisebb koncertre, egy zongoraestre, vagy egy élőzenés bárba, ahol kellemes dallamok mellett falatozhatunk vagy kortyolhatunk egy jót.

A zenehallgatás csökkenti a szorongást, a stresszt, és jobb kedvre derít.

Függetlenül attól, hogy milyen zenét szeretünk, segít az elalvásban, és erősíti a boldogságérzetet.

Egy nem zenés előadás is megszínesítheti a napjainkat, amennyiben általunk izgalmasnak talált témáról szól, vagy számunkra érdekes előadó tartja, és sokáig keresgélnünk sem kell, ha ilyesmire vadászunk, a közösségi oldalakon általunk kedvelt és követett csoportok számtalan ilyen programra invitálnak.

 

Teljes test- vagy talpmasszázs

A test- és a talpmasszázs igazi lélekgyógyszer: ellazít, pihentet, oldja a stresszt, és pozitív energiával tölt fel.

Thai, svéd, lávaköves, olajos, aromaterápiás, frissítő, klasszikus, indiai ayurvédikus masszázs, és még ki tudja, hányféle hajtogatás és dögönyözés közül választhatsz attól függően, hogy épp mihez van kedved.

Ha nem jársz rendszeresen masszázsra, mindenképp iktasd be néha az életedbe!

Azon túl, hogy ez az egyik legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására, oldja a feszültséget, nyugtatja az idegeket, javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását, ráadásul az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti.

 

Gyógyító fürdő

Hűvösebb időben, amikor az orrodat sincs kedved kidugni otthonról, köd, szél, fagy idején az egyik legjobb időtöltés fürdőbe menni.

Magyarország számtalan gyógyfürdővel büszkélkedhet, de talán nem értékeljük kellőképpen a fürdők erejét, pedig a forró vízben áztatni magunkat nem kerül különösebb erőfeszítésbe az odajutáson és az átöltözésen túl.

Társsal vagy egyedül, szinte egyre megy, mert a fürdőben nem vagy egyedül, a medencében mindig akad társalkodó partner, a szaunáról, gőzről nem is beszélve.

A kinti medencékben ücsörögve pedig különösen nagy fricska a melegvízből mosolyogni a világra.

 

+1: Jótékonykodj piciben

Minden nap tégy valamit másért, ami számodra nem megerőltető, és nem vesz el többet 5 percnél az életedből, mégis örömet vagy hasznot jelent valaki számára.

Az önzetlen jótett garantáltan feldobja a napodat, és örömet okoz nemcsak mások, de a magad számára is, amitől máris izgalmasabbnak és szebbnek látod az életet.

Semmibe nem kerül, mégis sokat nyersz vele.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást