Ez az oka, hogy fiatalabbnak nézel ki, mint anyukád ugyanannyi idősen

Ez az oka, hogy fiatalabbnak nézel ki, mint anyukád ugyanannyi idősen

Címlap / Stílus / Arc / Ez az oka, hogy fiatalabbnak nézel ki, mint anyukád ugyanannyi idősen

Lassuló öregedés

Először is vegyük számításba azt, hogy az elmúlt 150-200 évben az emberiség átlag életkora kitolódott. Míg az 1800-as években egy 50 éves személy már öregnek számított, addig ezt ma maximum középkorúnak nevezzük. De nem csak maga az öregedés fogalma alakult át! Azt is észreveheted, hogy míg egyeseknél 30 évesen megjelennek az ősz hajszálak és a ráncok, addig van, aki ugyanennyi idősen még mindig inkább 25-nek néz ki.

Erről a saját biológiai órád tehet, ami kutatások szerint az elmúlt 100 évben fokozatosan elkezdett lelassulni, ergo máris később jelennek meg rajtad az öregedés jelei, szemben anyukáddal.

Nem meglepő, hogy emiatt 25 évesen ő idősebbnek tűnhetett, mint te!

Családalapítás később

Míg az előző generációnál senki sem lepődött meg azon, ha valaki 20-22 évesen már gyereket vállalt, addig mostanra ennek ideje lényegesen kitolódott. A nők többsége ennyi idősen még javában tanul, az anyagi bizonytalanság és a párkeresés nehézségei pedig csak még inkább bonyolítják a családalapítás kérdését. Ezért most már az sem ritka, hogy 35-40 évesen vállalnak gyermeket a párok.

Egy amerikai egyetem kutatása világított rá arra, hogy ez is szerepet játszik a fiatalos külső megtartásában, ugyanis szülés után a nők öregedése némileg felgyorsul, és sejtszinten történik meg a változás.

Erről részben az állandó fáradtság és a megnövekedett stressz, valamint a gyermekek kihordásával és szülésével járó energiabefektetés is szerepet játszik.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást