8 ok, amiért alacsonynak lenni jó

8 ok, amiért alacsonynak lenni jó

Címlap / Életmód / Egészség / 8 ok, amiért alacsonynak lenni jó

Még mindig nem heverted ki, hogy leghátul kaptál helyet a tornasorban? Nyugi, annak már rég vége, most ideje az előnyökre koncentrálni! Összeszedtük, miért jó a világot egy kicsit alacsonyabbról nézni.

Szerencséd van a csoportképekkel

A többiek mindig automatikusan az első sorba állítanak a csoportképeknél – vagy ha ők nem teszik, akkor a fotós biztosan akcióba lép.

Ha pedig valamilyen oknál fogva inkább inkognitóban szeretnél maradni, nincs más dolgod, mint határozottan elbújni hátul, esetleg egy magasabb emberkét magad elé húzni pajzsként. A lényeg, hogy nem kerülhetsz ki vesztesként a dologból.

Mindig fiatalabbnak néznek

Lehet, hogy nyugdíjas korodig esélyed sincs személyi igazolvány nélkül bort vásárolni, mert a pénztáros a szemmagasságodat látva automatikusan elkéri.

Márpedig semmi sem dobhatja meg úgy az önbizalmadat, mint egy ilyen ellenőrzés… Ha viszont felnőtt kísérő nélkül nem akarnak beengedni a moziba, az már necces tud lenni.

Elférsz a buszon és a fapados repülőn

Ismeretlen számodra a buszozás vagy fapados repülés közben lábtartás agóniája. Nem kell origamiként összehajtogatnod a végtagjaidat, hogy kényelmesen elférj.

Sőt, akár ki is nyújtózhatsz! Ha pedig első osztályon utazol, úgy fogod érezni magad az ülésen, mint egy kétszemélyes királyi trónon.

Bármikor húzhatsz magas sarkút

Még az átlagos termetű lányoknak is fejtörést okoz néha, hogy mikor vehetnek fel magas sarkút – igen kellemetlen tud ugyanis lenni, ha a férfi partnerük fölé magasodnak.

Te viszont akkor bújhatsz ilyen csajos lábbelibe, amikor csak a kedved tartja. Garantáltan nem kell majd lenézned a kiszemeltedre, a kollégáidra vagy a családtagjaidra!

Szalonképes rajtad a szupermini

Az a szoknya, ami másoknak bugyivillantó particucc, neked abszolút irodaképes szerelést jelent. Olyan kicsi a derekad és a térded közötti távolság, hogy lényegében esélytelen egy altesti villantás miatt beégned. Harisnya viselését azonban így is javasoljuk, ha a dress code inkább visszafogott felétek…

Válogathatsz a gyerekosztályon is

Lássuk be: a kiskamaszoknak készült ruhadarabok olykor szupertrendik. Különösen manapság, amikor a cuki nyomott minták reneszánszukat élik! Termetednek köszönhetően nyugodtan szétnézhetsz az ő méreteik között is. Ha a cicid nem éppen mini, akkor a testesebb kisfiúknak szentelt részben tudsz magadnak felsőket találni.

Kalandosabb a bevásárlás

Minden alkalommal fejlődik a feladatmegoldó képességed, amikor szemet vetsz egy magasabb polcon kihelyezett élelmiszerre. Persze, kérhetsz segítséget, vagy akár egy létrát is – de akkor mi a poén az egészben?

Sokkal izgalmasabb, hogy egy komplett stratégiát kell hirtelenjében kidolgoznod a kedvenc spagettid megszerzésére! Nincs szükséged másra, mint egy esernyőre, egy jól időzített ugrásra és macskaügyességű reflexekre.

De azért mindig van, aki segít

Sajnos vagy nem, elég kicsi az esélye annak, hogy minden egyes bevásárláskor manőverezned kelljen, hiszen az emberek általában felajánlják neked a segítségüket. Sokszor éppen elég, ha valaki akár csak tíz centivel magasabb nálad, tehát nemcsak az égimeszelőktől számíthatsz jócselekedetre. Kérni, elfogadni és megköszönni – ez mind az élet nagy leckéje.

Hozzászólásban várjuk a további érveket, hogy miért áldás a sorstól alacsonyabbnak lenni!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!