Háztartás / Otthon

Lenyűgöző! 8 dolog, amire használhatod a konyhában az alufóliát– és 1, amire semmiképp

Lenyűgöző! 8 dolog, amire használhatod a konyhában az alufóliát– és 1, amire semmiképp

Talán te is hallottad már azt, hogy az alufólia veszélyes lehet az emberi szervezetre, hiszen sütés közben hozzáér az ételhez, kioldódik belőle az alumínium, ezáltal pedig bejut a szervezetünkbe is. Az igazság az, hogy ez a fém rengeteg ételben megtalálható: zöldségekben, gyümölcsökben, halakban, tejtermékekben egyaránt jelen van, miközben például a gomba, a spenót és a retek nagy mennyiségben képes magába szívni és felhalmozni.

Ebből kifolyólag szinte elkerülhetetlen, hogy ne egyél alumíniumot, de itt jön a kérdés: ha még az alufóliából is bejut a testedbe, nem lesz már túl sok? Számos kutatás véli úgy, hogy egészségtelen ezt használni a sütőben, de az, hogy mennyire, függ magától az ételtől, a sütés hőfokától és a hozzávalóktól, eszközöktől is. Például egy felmérés szerint az alufólia a vörös hús alumíniumtartalmát sütés közben minimum 89%-kal, de akár 378%-kal képes megemelni!

Ebből kifolyólag egyre többen javasolják, hogy az alufóliát ne tedd forró sütőbe, csakis és kizárólag hidegen használd. De a jó hír, hogy így is rengeteg hasznos dologra használhatod, mi pedig mutatunk is ezek közül néhányat!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást