A sör alternatív felhasználása

A sör alternatív felhasználása

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A sör alternatív felhasználása

A sör legismertebb felhasználási módját jól ismerjük mindannyian, akik megisszuk. Ezen kívül azonban vannak más felhasználási területek is, amikről talán eddig nem volt tudomásunk!

Hajápolás

A sör kiváló hajápoló, használatával a hajunk fényesebb, csillogóbb lesz, nem utolsó sorban pedig olyan bársonyos lesz a tapintása, hogy magunk is elcsodálkozunk majd!
Érdemes hajmosás után használni, néhány percig masszírozni, majd leöblíteni.

Hajfixálás

A sör kifejezetten hatásos lehet hajfixálóként is.
Tegyünk egy próbát vele, és hajmosás után kis vízzel felhígítva öntsük a hajunkra, alaposan oszlassuk el, majd formázzuk meg a hajat. Az illata hamar elpárolog majd, és marad a tökéletes tartású, csillogó frizura!

Sörszappan

A sört a szappanok alapanyagai között is megtalálhatjuk. Pozitív hatásai közé tartozik, hogy táplálja és megnyugtatja a bőrt, gyorsítja az esetleges irritációk utáni gyógyulást.
Nem utolsó sorban pedig használata puhává, bársonyossá is varázsolja a bőrünket!

Pattanások

A sör kiválóan csökkenti az arcbőrön keletkező gyulladásokat is, emellett baktériumölő hatása is létezik, ami megakadályozza a sebek, pattanások elfertőződését.
Arcunk problémás részeit töröljük át esténként néhány csepp sörrel, és a hatás nem marad el!

Virágok

A sört nem csak a saját, de a virágaink szépségének ápolásában is kiválóan használhatjuk. Egy nedves kendőre cseppentsünk egy kis sört, és a sörös vízzel töröljük át a szobanövényeink levelét.
A színek elmélyülnek, a levelek csillogóbbá válnak anélkül, hogy károsítanánk vele a növényeket.

Egészségünkre!

A sörfogyasztás az egészségünkre is kiváló hatással van. Megakadályozhatja a szervezetben a kalcium lebomlását, így megelőzhető vele a csontritkulás, valamint egyes szívbetegségek esetén is ajánlott a fogyasztása.
Természetesen a hangsúly a mértéken van, de az tény, hogy a sört a természetes alkotóelemeinek köszönhetően nagyon sokrétűen alkalmazhatjuk. Tegyünk egy próbát! 

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!