Minden nap egy alma az orvost távol tartja – a mondás, úgy tűnik, nem alaptalan, legalább is egy friss kutatás szerint. A titok a flavonoidokban rejlik, amelyekből ha eleget fogyasztasz, csökkentik a rák kialakulásának esélyét – minél többet viszel be a szervezetedbe, annál kevésbé valószínű, hogy kialakul a betegség.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Az ausztrál Edith Cowan Egyetem kutatásából kiderül, hogy a flavonoidok áldásos hatása még inkább érvényesül azoknál az embereknél, akik egyébként gyakran fogyasztanak alkoholt, vagy dohányoznak.
A flavonoidok áldásos hatásáról már korábban is tudtunk, nem véletlen, hogy az olyan gyümölcsöket, mint amilyen az alma is, már nagyon régóta igazi csodaszernek tartják. Egy friss kutatás azonban most azt vizsgálta, hogy milyen összefüggés van a flavonoid-fogyasztás és a rák, valamint a különböző szívbetegségek kialakulása között. A flavonoidoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, ez lehet a kulcsa a pozitív hatásaiknak.
A Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok az emberek, akik flavonoidokban gazdag ételeket ettek, kevesebb eséllyel hunytak el rák és szívbetegség következtében, mint azok, akik nem ettek gyakran flavonoidtartalmú ételeket.
Az ausztrál Edith Cowan Egyetem kutatásából kiderül, hogy a flavonoidok áldásos hatása még inkább érvényesül azoknál az embereknél, akik egyébként gyakran fogyasztanak alkoholt, vagy dohányoznak.