Stílus / Arc

5 alkalmi smink elkészítése lépésről lépésre

Ki az, aki szeretne öt tuti smink elkészítésének birtokában lenni, amit aztán magabiztosan a megfelelő alkalomhoz megfesthet magának? Mindenki! A következőkben öt alkalmi smink elkészítésének lépéseit mutatom be nektek, amit aztán ti is könnyedén el tudtok készíteni magatoknak. Természetesen a sminkek színeit mindenki alakítsa saját ízléséhez, és fontos, hogy az elkészített makeup erőssége tükrözze a személyiségünket.

Tusvonalra fel!

A tusvonal húzása nem egyszerű feladat, de ha megtaláltuk a számunkra legkönnyebben használható tust, akkor ámulatos cicaszemeket készíthetünk magunknak.

Kezdőknek azt ajánlom, hogy válasszák a filces kiszerelésű tust, hiszen ezzel lehet a legbiztosabb tusvonalat húzni. Ám van egy hátulütője ennek, mégpedig az, hogy kevésbé lesz szép fekete vonalunk és tartósnak sem mondható az ezzel megkreált vonal. 


Szemöldökformázás: melyik eszközzel a legcélszerűbb?


Egyik kezünkkel feszítsük ki a szemhéjunkat, hogy feszes felületet kapjunk a tusvonal meghúzásához, majd bentről kifelé, apró csíkokat festve rajzoljuk meg a vonalunkat. Aki szereti, csinálhat vastagabb csíkot is, de akihez a visszafogottabb megjelenés illik, az maradjon a vékony vonalnál.

Majd jöhet szempillaspirál, és készen is van a szemsminkünk.

Füstös!

Ha megkérdezem a lányokat a smink felvitele előtt, hogy mi az, amit már régóta ki szeretnének próbálni, akkor válaszul általában a füstös sminket kapom. Ám sokan azt gondolják, hogy füstös sminknek csak a fekete-szürke kombót hívjuk! Elárulom, hogy bármilyen színnel el lehet készíteni az áhított „füstöset”. 

Először is, szemhéjbázissal alapozzátok le a szemhéjatokat, majd arra vigyétek fel azt a színt, ami a sminketek legsötétebb színe lesz. Ha ez megvan, akkor a mélyítő vonalra és a fölé egy picit, hordjátok fel a világos árnyalatot.

Hívjátok segítségül a satírozó ecseteteket, és a két színt kezdjétek el satírozni, míg szép átmenetessé nem válik a kreálmány. Aki szeretné erősíteni az eddigieket, az bátran húzzon egy tusvonalat a szempillatövek közvetlen közelébe. Majd jöhet a spirálozás. Ne felejtsétek el a bőrtökéletesítést az alapozó használatának segítségével. 

Natúr!

Akik a visszafogottság hívei, azoknak ajánlom ezt a sminkelési módot. A képeken is látszik, hogy a szemhéjra vagy csak egy kis matt bézs árnyalat került fel, vagy pedig semmi, csak egy kis szempillaspirál.

Egy nagy szemhéjfestő ecset segítségével vigyetek fel az egész szemhéj felületére valami natúr árnyalatot, ami nem gond, ha egy kicsit csillog. Majd fessétek ki a szempilláitokat sötétbarnára vagy feketére.

Olvastad már?  Milyen az arcformád? Így kellene felvinned a pirosítót

Ennél a makeup-nál elegendő a korrektor is, nem kell az egész arcot lefedni alapozóval. Egy kis pír, hogy ne legyünk sápadtak, a szánkra ajakbalzsam, és indulhatunk is az iskolába, munkába vagy éppen bevásárolni 🙂

Színes

Sokan elhanyagolják a színeket a szemsminkről, pedig egy gyönyörű lila vagy zöld színnel nagyon üdévé tehetjük a kinézetünket.

A tusvonalak esetében is legyünk bátrak, és szerezzünk be egy színes változatot is. Ezeknek a felvitelekor kövessétek azokat a tanácsokat, amiket a tusvonalas sminkes cikknél már leírtam.

Ha pedig színes szemhéjfestéken gondolkodunk, akkor vigyünk fel a szemhéjunkra valamilyen színt, akár 2-3 félét is, majd satírozzuk el, és máris színesen pompázik a szemünk aznap. A spirált itt se feledjétek!

Erős rúzs!

Ha kedvelitek a kihívó szájszínt, akkor csak bátran fessétek is meg magatoknak. Ennél a sminkél a szemetek legyen natúr, max. egy pici csillogással.

A szátokat kezdjétek az ajakradírozással, hogy szép egyenletes legyen a felület. Satírozzátok be a szájkontúr ceruzával, majd ecset segítségével hordjátok fel a kiválasztott rúzs színt, amiben aznap el szeretnétek kápráztatni a nagyközönséget.

Remélem, sikerült valamelyik smink elkészítéséhez kedvet kapnotok. És tudjátok, minél többször viszitek fel ugyanazt a sminket magatokra, annál rutinosabbak lesztek annak legközelebbi elkészítésekor!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást