Sokan azért nem bírják sokáig a „diétát” (vagy inkább nevezzük egészséges életmódnak), mert úgy gondolják, hogy túl szigorú, nem tudnak édesség, édes íz nélkül megmaradni. Pedig ma már csak úgy hemzsegnek a neten a finomabbnál finomabb, ráadásul pofonegyszerű, diétabarát édességek receptjei, amelyeket nyugodtan bele lehet építeni akár minden nap az étrendbe, nem fogja hazavágni a bikiniprojektet. Ezek közül válogattunk most össze néhány olyat, aminek a főszereplője az igazi szuperkajának kikiáltott chia mag. A chia mag egy igazán ősi alapanyag, már az aztékok is fogyasztották, és bár Dél-Amerikában alapvetően nem ilyen aranyáron mérik, mint itthon, mégis gyakran fogyasztják. Európában jelenleg az egyik legnépszerűbb reformalapanyagnak számít, mert rengeteg ásványi anyagot, rostot, fehérjét és antioxidánst tartalmaz, ráadásul alakbarát is, mert a pici mag nagyobbra szívja meg magát, ha folyadékkal találkozik.
3/5 Chiamagos zabkása
A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli, ha megfelelően készíted el. Ha egy kis chia magot is adsz hozzá, biztosan sokáig eltelít, mivel a hatására lassabban szívódik fel a zabban található szénhidrát is.
Hozzávalók: 60 g zabpehely, 1 dl tej vagy növényi tej, 5 kiskanál chia mag, 2,5 dl víz, 10 g nádcukor, eritrit, vagy bármilyen édesítő, amivel dolgozni szoktál
Ha a reggeleid sietősebbek, akkor a tejet, a vizet, a cukrot és a chiát keverd össze, és éjszakára hagyd a hűtőben, ha viszont ráérsz, akkor reggel hagyd fél órát állni, hogy a chia felszívhassa magát. Tedd fel alacsony hőfokon egy edényben a tűzre, majd ha forr, 1-2 perc után gyakori kevergetés mellett már le is veheted. Gyümölcsökkel, mogyoróvajjal tálalhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!