Sokan azért nem bírják sokáig a „diétát” (vagy inkább nevezzük egészséges életmódnak), mert úgy gondolják, hogy túl szigorú, nem tudnak édesség, édes íz nélkül megmaradni. Pedig ma már csak úgy hemzsegnek a neten a finomabbnál finomabb, ráadásul pofonegyszerű, diétabarát édességek receptjei, amelyeket nyugodtan bele lehet építeni akár minden nap az étrendbe, nem fogja hazavágni a bikiniprojektet. Ezek közül válogattunk most össze néhány olyat, aminek a főszereplője az igazi szuperkajának kikiáltott chia mag. A chia mag egy igazán ősi alapanyag, már az aztékok is fogyasztották, és bár Dél-Amerikában alapvetően nem ilyen aranyáron mérik, mint itthon, mégis gyakran fogyasztják. Európában jelenleg az egyik legnépszerűbb reformalapanyagnak számít, mert rengeteg ásványi anyagot, rostot, fehérjét és antioxidánst tartalmaz, ráadásul alakbarát is, mert a pici mag nagyobbra szívja meg magát, ha folyadékkal találkozik.
2/5 Chiamagos amerikai palacsinta
A chiát nemcsak pudingként, hanem más édességhez is felhasználhatjuk, nagyon jól illik például az amerikai palacsintához.
Hozzávalók: 100 g finomliszt / zabliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 evőkanál chia mag, 2 evőkanál méz, 2,5 dl kókusztej (vagy más növényi tej, lehetőleg zsírosabb), 1 evőkanál almaecet, 1 késhegynyi fahéj, 1 kávéskanál vanília kivonat
A száraz alapanyagokat keverd össze, majd lassan add hozzá a többit is. A chia mag miatt egy kicsit állni kell hagynod a masszát, nagyjából negyed óra, esetleg fél óra elég rá. Utána alacsonyabb lángon süsd ki a palacsintákat, és ízlés szerint tálald őket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!