4 ajándékötlet olyanoknak, akiknek mindenük megvan

4 ajándékötlet olyanoknak, akiknek mindenük megvan

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 ajándékötlet olyanoknak, akiknek mindenük megvan

A családomban nagybátyámék a „gazdagék”. Tényleg nagyon jól élnek, mindenük megvan, az összes családi összejövetelt is mindig az ő hatalmas házukban tartjuk. És minden évben kész tortúra ajándékot venni nekik. A névnapokat letudom egy jobb üveg itallal vagy virággal, de a születésnapok és a karácsony mindig nagy fejtörést okoz. Mert mindenük megvan. És – mivel messze laknak – nem vagyunk napi kapcsolatban, hogy egy-egy elejtett megjegyzésükből megtudjam, esetleg mire vágynának. Egyik karácsonykor szintén egy halom pénzt költöttem olyan tárgyakra, amikről azt gondoltam, örülnének neki.

Nem hiszem, hogy nagyon beletrafáltam volna, de persze kedvesen és látványosan örültek mindennek. És akkor jött az egyik huszonéves unokatestvérem, Zoli, aki kiment a nappali közepére, közölte, hogy sem ideje, sem ötlete nem volt, hogy tizenöt embernek külön ajándékot vegyen, ezért ezt kapjuk: és kivett a zsebéből 14 db összehajtogatott mozijegyet, ami mint egy harmonika, leért a földig. Egy közös családi mozizás!

Mindenki izgatott lett és Zoli vállát veregettük, hogy milyen szuper ötlet ez. A karácsonyi zabálás és szilveszter közötti punnyadó holtszezonban mindenki szívesen jött el a családi moziestre és még a film is tetszett mindenkinek (valami vígjáték volt). Olyan jól sikerült, hogy azóta minden évben együtt mozizik a család év végén. Zoli ajándéka – amit fejenként megúszott ezerkétszáz forintból – hagyományt teremtett és bebizonyította, hogy mégiscsak igaz a klisé, miszerint az az igazi ajándék, hogy együtt vagyunk.

A fenti történet óta tudom, hogy azoknak, akiknek mindene megvan, felesleges materiális dolgokat venni, hiszen amit ők vesznek maguknak, az úgyis jobban megfelel az igényeiknek. Ezeknek az embereknek az élmény az az ajándék, aminek biztosan örülni fognak.

Nézzünk pár ötletet, mellyekkel biztos a siker.

1. Csokikészítő- vagy főzőtanfolyam

Én nem tudok főzni és nem is érdekel, mégis nagyon élveztem, amikor kipróbálhattam ezt pár éve egy csapatépítő tréning keretében. 

Külön ajándék, hogy miután jóllaktunk az általunk főzött fogásokkal, nem kell mosogatni.

A csokoládét pedig – majdnem – mindenki szereti és itt az élvezetet összeköthetjük a kreativitással, miközben bonbonokat és táblás finomságokat készítünk.

Kép forrása: belchonock/Depositphotos.com

2. Kulturális ajándék

A fent említett mozizás osztatlan sikert aratott, mert minden korosztálynak jó élmény volt, de ha tudod, hogy a célszemélyed inkább valami fajsúlyosabbat kedvel, ugyanilyen remek ajándék egy hangverseny, opera, vagy színházi előadás. Ha bevállalós vagy, választhatsz egy modern, megosztó darabot, de ha biztosra akarsz menni, maradj a klasszikusoknál. Ha nem előadást adnál, de mégis ragaszkodsz a művelődéshez, vegyél belépőt múzeumba vagy egy kiállításra.

3. Állatkert, cirkusz  

Az állatokat mindenki szereti, illetve ha nem is szeret mindenki minden jószágot, biztos van legalább egy olyan állatfajta, amit kedvel. Az Állatkert folyamatosan változik és bővül, így ha valaki nem járt ott egy ideje, biztosan rácsodálkozik, milyen színvonalas lett. 

Örökbe is fogadhatunk állatot az ajándékozott nevében, és ezzel nemcsak neki szerzünk örömet, hanem még egy kedves bundás – vagy tollas-pikkelyes? – lakót is támogatunk.

4. Virágkötő tanfolyam, spa

Ez elsősorban a hölgyeknek szóló szuper ajándék. Megtanulhatnak csokrot kötni, vagy tűzött virágkompozíciót készíteni, amit természetesen a foglalkozás végén haza is vihetnek. Választhatunk tematikus díszeket is, mint például tavaszi vagy karácsonyi kopogtató, adventi koszorú. És amíg a hölgyek kreatívkodnak, a férfiakat meglephetjük egy kiadós masszázskuponnal valamelyik színvonalas spa-ba. A tehetős emberek úgyis mindig rohannak és stresszesek, jár nekik egy kis lazulás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást