A Mi lett volna ha párkapcsolati dilemma

A Mi lett volna ha párkapcsolati dilemma

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A Mi lett volna ha párkapcsolati dilemma

Mindannyiunknak megvan a saját története, a jól sikerült, néha visszasírt és a végül rossz irányba elkanyarodott kapcsolatok szövevényes és göröngyös útja. Előfordul, hogy néha nosztalgiázunk és elidőzünk azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha még egy előző partnerünkkel lennénk együtt, milyen életünk lenne vagy mi alakult volna másképp. Talán elmondható, hogy mindenkinek van egy olyan személy az életében, akivel kapcsolatban elgondolkozott már a kérdésen, hogy mi lett volna, ha…

Mi lett volna, ha jobb az időzítés, ha máskor találkoznak, ha egyszerűbbek és szerencsésebbek a körülmények, ha épp egyik fél sincs kapcsolatban vagy egyszerűen mi lett volna, ha jobban próbálkoznak. De van ennek az egésznek értelme?

Vajon van-e értelme más forgatókönyveken gondolkodni?

Igen is, meg nem is. Egyrészt igen, hiszen úgy tanulunk, fejlődünk és lépünk előrébb az életben, hogy építkezünk a tapasztalatainkból, és levonjuk a megfelelő tanulságokat.

Ha ezek a kérdések vagy ezeknek a dilemmáknak a megválaszolása segítenek abban, hogy valakit végleg lezárj az életedben vagy csak helyére tedd azokat a hiányzó részeket, amiket eddig nem tudtál, akkor miért ne?

Végeredményben az a cél, hogy tisztában legyél a döntéseid miértjeivel és utólag is igazold magad, hogy helyesen döntöttél.

Ha viszont arra jutsz, hogy másképp kellett volna döntened, az már egy másik kérdés.

Meggátol a továbblépésben

Ugyanis a szakemberek szerint nem csak azért vannak Mi lett volna ha személyek az életünkben, mert szeretünk nosztalgiázni és a fejünkben sokszor lejátszani már megtörtént szituációkat, hanem azért is, mert így gátoljuk meg magunkat attól, hogy előrébb lépjünk az életünkben.

Azaz más szavakkal, ez egy magunk által generált akadály, amin látszólag nem tudunk átlépni, vagy merül fel a kérdés, hogy nem is akarjuk ezt megtenni?

Lehet, hogy csak arra van szükség a továbblépéshez vagy a jelenlegi problémáid feloldásához, hogy elfogadd és megnyugodj azzal kapcsolatban, hogy a múltban lehet, hogy másképp kellett volna döntened.

Ha már nem tudod megváltoztatni, akkor úgyis mindegy, az elfogadás a legjobb, amit tehetsz, ha viszont úgy érzed, hogy kell ehhez a másik fél, akkor ne félj és keresd meg. Legalább azt az őrjítően tomboló kérdést legyőzöd magadban, hogy mi lett volna ha.

Ha ez exedről nosztalgiázol

Kicsit nehezebb a helyzet, ha kapcsolatban vagy és úgy jut eszedbe időről-időre egy korábbi románc, egy nyári kaland vagy egy párkapcsolat. Egyrészt sosem vezet jóra, ha görcsösen hasonlítgatod a különböző kapcsolataidat, hiszen egyik szerelem sem lesz olyan, mint a következő vagy az előző.

Másrészt azzal, hogy folyamatosan a múltban élsz, múltbéli, már eldöntött kérdéseket boncolgatsz és játszol le a fejedben újra és újra, az rendkívül káros lehet a jelenlegi kapcsolatodra. Mondhatjuk azt is, hogy időpazarlás, hiszen a helyett, hogy előre néznél és azt építenéd, amid van, te folyamatosan hátra nézel és nem azokkal foglalkozol, akik épp körülötted vannak.

Hidd el, talán jobb egy kis mi lett volna ha érzés az életedben, mint utólag rájönni, hogy emiatt a dilemma miatt szalasztottad el azt a lehetőséget, ami épp előtted volt, csak nem volt időd foglalkozni vele.

Nem véletlenül vagy ott, ahol épp tartasz, és amikor nosztaligázol, sose felejtsd el, hogy a szép emlékekre mindig szívesebben emlékezünk, az apró mindennapi problémák, viták és nézeteltérések pedig ilyenkor általában kevésbé tűnnek zavarónak. Éld meg a jelent, éld meg a szép pillanatokat és szakadj ki a múltadból, figyeld meg, sokkal boldogabb leszel!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást