Dekor / Otthon

A legszuperebb feng shui tippek a dolgozószobádba

A legszuperebb feng shui tippek a dolgozószobádba

A feng shui a dolgozószobában vagy az irodában legalább annyira fontos, mint a hálószobában, hiszen itt is legalább annyi időt töltesz. Ha mostanában nem megy olyan jól a munka, mint szeretnéd, próbáld ki az alábbi tippeket – ha hiszel a feng shui erejében, akkor azért, ha meg nem, akkor azért, mert legalább rendszert viszel a dolgaidba, és egy rendezett helyiségben egyébként is könnyebb dolgozni, mint egy szétszórtban. Veszíteni biztosan nem fogsz vele!

Kezdd az alapokkal!

A feng shui alapja a rend: ezt nem tudod megkerülni, így figyelned kell arra, hogy rendet tarts magad körül, és ne legyen limlomos az asztalod és az egész munkakörnyezeted.

Miután ezt elrendezted, figyelj oda arra is, hogy mi vesz körül, mi az első dolog, amit meglátsz, amikor belépsz a helyiségbe, és hogy milyen a levegő és a fény minősége.

Ha ezeket az alapvető pontokat lerendezed, már rengeteget segíthetsz a környezeteden.

 

Figyelj, mi van a hátad mögött!

Ha ajtó, ablak, esetleg egy zajosabb terület van a hátad mögött, az könnyen leszívhatja az energiádat, és folyton fáradtnak érezheted magad tőle.

Az ideális az, ha fal van a hátad mögött, de ha ilyen nyitott térrel találkozol mégis, helyezz valamit közé és a széked közé: egy nagy növényt vagy egy paravánt, ami blokkolja a nagy teret.

 

Mutat feléd éles sarok?

Bármilyen hihetetlen is, a feléd mutató éles, hegyes tárgyak szintén negatív hatással lehetnek az energiaszintedre.

Nézd át a helyiséget, és minden ilyesmit tüntess el az utadból – az a legjobb, ha teljesen elviszed máshova, de ha erre nincs lehetőséged, csak arra figyelj, hogy ne mutassanak rád a hegyükkel vagy az élükkel.

 

Vigyél energiát a helyiségbe növényekkel!

A feng shui imádja az élő növényeket, ezért felejtsd el a művirágokat vagy a vágott virágot – élő növényekkel díszítsd ki a dolgozószobádat vagy az irodádat!

Ezek energiát adnak a mindennapokban, arról nem is beszélve, hogy oxigént termelnek, amitől élénkebb leszel, és kevésbé fáradsz el munka közben.

 

Nézz inspiráló képeket!

Energiát kaphatsz az olyan képektől, amelyekre jó ránézni, és amelyek valamilyen szempontból inspirálnak téged.

Figyeld meg, hogy milyen fajta képek azok, amelyektől feltöltődsz: lehetnek családi fotók, de egyszerű idézetek, vagy az állommelóddal kapcsolatos grafikák is.

A lényeg, hogy szívesen nézz rájuk – vedd körbe magadat velük az irodában és a dolgozószobában is!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást