Úgy érzed, lassan kialszik a szerelmetek? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket

Úgy érzed, lassan kialszik a szerelmetek? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Úgy érzed, lassan kialszik a szerelmetek? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket

Az idő múlásával nagyon sok párkapcsolatban jelenik meg egyfajta hullámvölgy. Túl lehet ezen lendülni? Érdemes folytatni? Ha kétségeid vannak, és úgy érzed, mostanában jelentősen csökkent a tűz kettőtök között, akkor érdemes feltenned önmagadnak néhány kérdést, hogy tisztábban láthass. Amennyiben még mindig szereted a párodat, és ő is téged, valamint az alábbi kérdésekre is pozitív válaszokat adsz, akkor még semmi nincs veszve, ez kis odafigyeléssel újra felpezsdíthetitek a kapcsolatotokat!

Hogyan éreznél, ha a párod külföldön kapna munkát?

A karrier és a különböző munkalehetőségek sokszor akadályt gördítenek a párok közé.

Ha esetleg a szerelmed külföldön kapna munkát, az azt jelentené, hogy hónapokra nélkülöznöd kellene, csak ritkán találkoznátok és távkapcsolatban folytathatnátok tovább.

Mit éreznél ekkor? Hiányozna? Inkább lebeszélnéd erről a munkáról? Vagy te is utána mennél? Esetleg ebben az esetben inkább véget vetnél a kapcsolatnak?

Gondold át, és amennyiben úgy érzed, igazán szíven ütne ez a téma és nem szeretnéd, hogy elmenjen, akkor talán fontosabb neked, mint gondolnád!

Mi történne, ha nem jönne össze a gyerek?

Egy gyermek óriási ajándék a családnak, de sajnos vannak olyan párok, akiknek hosszú-hosszú próbálkozás után sem jön össze a baba.

Ha kiderülne, hogy neked vagy a párodnak nem lehet gyermeke, mit tennél?

Ennek ellenre is vele maradnál vagy inkább azt mondanád, mindketten megérdemeltek még egy esélyt és hátha mással mégis összejön?

Ez egy nagyon nehéz dolog, de talán érdemes akkor átgondolnod, ha kétségeid vannak. Ha erre megtalálod a választ, akkor azt is kideríted egyúttal, hányadán álltok egymással.

Hogyan érzed magad, amikor csajos estét tartasz, és ő otthon marad?

Apróságnak tűnhet, mégis sok párkapcsolatban okoz konfliktusokat az, hogy ki mikor és kivel megy el bulizni.

A szórakozásról akkor sem kell lemondanod, ha már komolyra fordult a kapcsolatotok, érdemes néha együtt, társasággal bulizni, de természetesen belefér az is, hogy mindenki a saját barátaival töltse az időt.

Gondold át, mit érzel olyankor, amikor a csajokkal elmentek táncolni, a párod pedig otthon marad? Néha ránézel a telefonodra, hátha esetleg írt neked smst?

Vagy inkább lenémítod a telefonodat és úgy teszel, mintha a párod nem is létezne pár órára? Ebből az apróságból is leszűrheted, hányadán is álltok egymással.

Mikor mondtátok egymásnak utoljára, hogy „szeretlek”?

Nyilvánvalóan nem csak a kimondott szó számít, hiszen a legfontosabb az, amit legbelül érzünk, mégis érdemes átgondolnod, hogy mikor is mondtátok egymásnak azt, hogy „szeretlek”.

Bármilyen régóta is vagytok együtt, erről nem szabad megfeledkezni. Ügyeljetek rá, hogy ne legyen elcsépelt, de időről időre tudatosítsátok egymásban, mit éreztek.

Boldog vagy mellette? Szeretve érzed magad?

Jól gondold át, és ha igen a válaszod, akkor nincs mitől tartanod, csupán figyelj arra, hogy soha ne aludjon ki a tűz.

Találj ki izgalmas közös programokat és pezsdítsd fel a kapcsolatotokat.

El tudnád képzelni az életedet nélküle?

Ha régóta együtt vagytok, akkor szinte már nem is emlékszel arra, milyen volt az életed azelőtt, hogy megismerted. Belegondoltál már abba, mi történne, ha ő nem lenne melletted?

Természetesen a szakítás utáni első időszak szinte mindenkinek fáj, ilyenkor sokkal nehezebben éljük meg a magányt, mintha már régóta szinglik lennénk.

De utána, nem éreznéd félembernek magadat nélküle? Nem hiányozna? Nem éreznél belül ürességet? Ha erre az a válaszod, hogy „dehogynem”, akkor semmi okod az aggodalomra, van jövőtök együtt.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!