Így készíts saját karácsonyi tervezőfüzetet – kellékek, útmutatók

Így készíts saját karácsonyi tervezőfüzetet – kellékek, útmutatók

Címlap / Otthon / Így készíts saját karácsonyi tervezőfüzetet – kellékek, útmutatók

Hogy ne ússz el a karácsonyi feladatok miatt, érdemes úgy nekikezdeni az adventi időszaknak, hogy egy ünnepi tervezőfüzetet is készíthetsz. Ezt csinálhatod egy sima vagy vonalas lapú füzetből, jegyzettömbből, de nyomtathatsz előre gyártott, letölthető sablonlapokat is. Cikkünkben most összeszedtük, melyek azok a részei a karácsonyi tervezőnek, amelyekre mindenképpen szükséged lesz!

Az alap: egy decemberi naptár

Egy tervező elengedhetetlen része egy naptár, ha úgy tetszik, adventi naptár, csak nem a hagyományos értelemben.

Ide fel tudod sorolni, milyen napra, napokra mik a terveid, hogy ne csússz meg a feladatokkal.

Hogy mikor vásárolsz, dekorálsz, csomagolsz ajándékot, sütsz, azt mind fel tudod vezetni a tervező ezen részébe, hogy ne legyen gondod az időbeosztással.

A to-do lista

Ez valójában a naptár kibővítése, itt tudod a feladatcsoportokat konkretizálni, és pipálós módszerrel jelölni azt, amivel elkészültél, hogy tutira ne maradjon ki semmi.

A tervezőnek ezt a részét is dekorálhatod, apró rajzokat is készíthetsz a feladatok mellé, hogy még szebb legyen a listád.

Ha időközben eszedbe jut olyan feladat, amit még nem vezettél fel ide, akkor vésd be gyorsan, hogy el ne felejtődjön.

Az ajándéklista

Akár vásárolod, akár magad készíted a karácsonyi ajándékokat, nem árt egy olyan lista, ahol vezetni tudod, kinek mit szándékozol adni.

Szülők, nagyszülők, gyerekek, barát, barátnők, esetleg kollégák mind kerüljenek fel ide, és csoportosítsd őket az alapján, ki kap vett és ki kap kézzel készült dolgot.

A vásárolt holmiknál tüntesd fel, milyen üzletben szerezheted be és hogy nagyjából mennyit költenél rá, hogy lásd a budget-det is.

A DIY cuccoknál az alapanyagokat, ezek árát és beszerzési helyét jelöld, és azt is, hogy nagyjából mennyi idő az elkészítésük, hogy ne csússz ki az időből sem.

A dekoráció

Ha nem egy állandó díszkészlettel dolgozol, ha minden évben megújítod kicsit az adventi lakásdekort és új színbe öltözteted a fát is, akkor szükséged lesz egy-két olyan oldalra is, amely a dekorációkkal foglalkozik.

Ide tudod vezetni, mi az amit felhasználsz a meglévő díszek közül és mit kell még beszerezned az ünnepek előtt.

Akár képekkel, DIY ötletekkel is ragaszgasd tele ezt a részt, hogy meglegyen a kellő inspiráció a dekorációhoz.

Családi hagyományok

A karácsony mégiscsak ez egyik legfontosabb családi ünnepünk, és a legtöbb családban van is néhány olyan tradíció, amit évről-évre továbbvisznek.

Ilyen lehet a közös forraltborozás/forrócsokizás a szenteste előtti nap, a mézeskalácssütés, az üdvözlőlap írás, a családi jégkorcsolyázás, Monopoly vagy akár a Grincs sokadszori újranézése együtt.

Egy listába vagy naptárba ezeket is összegyűjtheted, így azt is láthatod, hogy az egyes hagyományokhoz kell-e esetleg vásárolni, előszedni valamit, vagy hogy milyen előkészületeket igényelnek ezek a programok.

 

Azok a karácsonyi filmek…

Egészen biztosak vagyunk benne, hogy neked is van néhány kedvenc karácsonyi filmed, amiket évről-évre újranézel.

Ha már minden mással elkészültél, szedd össze ezeket is, hogy lásd, mi az, amit az ünnepi szezonban újra megnéznél.

Jelöld, mit nézel majd egyedül, mit társasággal, és mikor akarod megtekinteni ezeket a szuper filmeket.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!