Varázsolj ünnepi fényt az otthonodba! 5+1 DIY lámpás, ami beragyogja a lakást

Varázsolj ünnepi fényt az otthonodba! 5+1 DIY lámpás, ami beragyogja a lakást

Címlap / Otthon / Varázsolj ünnepi fényt az otthonodba! 5+1 DIY lámpás, ami beragyogja a lakást

A karácsonynál kevés fényesebb időszak van az évben, hiszen az adventi koszorúkkal, a fényfüzérekkel, a csillagszórókkal és a gyertyákkal kidekoráljuk az egész lakást, sőt, a kertet és a ház körüli fákat is. Az összeállításunkban található, saját készítésű lámpások beragyoghatják az otthonodat, és még azt is ünnepi hangulatba hozhatják, akit eddig nem kapott el a karácsonyi láz!

Karácsonyi ének

A muzsika szerves része az ünnepeknek, ami visszaköszön ezen a különleges karácsonyi lámpáson is. Ahhoz, hogy hasonlóan szép gyertyatartód legyen, néhány ív hobbiboltban beszerezhető kottamintás dekorlapra lesz szükséged, amit tapétaragasztó segítségével vihetsz fel az üvegre.

A papírra vághatsz szívecske, hópihe, fenyőfa vagy akár mézeskalácsfigura motívumot is, mielőtt az üvegre ragasztod.

Hogy kész legyen a lámpásod, tegyél bele egy teamécsest, az üveg nyakára pedig köss egy szép masnit.

Természetközeli

Nagyon letisztult, romantikus hangulatú lámpásokat készíthetsz, ha gyűjtesz néhány örökzöld ágat és tobozt.

Ehhez a gyertyatartóhoz a befőttesüveg aljába tegyél néhány ágat, amelyet előzőleg lefújtál műhósprayvel, vagy ragasztottál rá egy kis fehér csillámport.

A mécsest erre a kis fészekre kell majd ültetned, a befőttesüveg száját pedig úgy dekorálnod, hogy szalaggal kötsz rá egy-két kisebb tobozt, és akár ragasztasz vagy kötözöl alá egy szélesebb csipkesávot.

Jégkirálynő stílus

Ehhez a csodálatos, fagyos stílusú lámpáshoz csak be kell ragasztóznod egy befőttes üveget, majd jól beleforgatni egy adag csillámporba, amelyet több kék árnyalatból, ezüstből és fehérből kevertél össze.

Az üveg nyakára köss egy szép ezüst masnit úgy, hogy egy előre vásárolt, fából készült, vagy egy vastagabb, kartonból készült hópihét fűzöl fel rá.

Annak ellenére, hogy külsőre jeges hangulatú a lámpás, mégis melegséget fog árasztani, ha meggyújtod benne a mécsest.

Szívecskésen

Mivel a karácsony mégiscsak a szeretet ünnepe, szerintünk remekül passzol hozzá ez a szívecske mintával dekorált lámpás is.

Ahhoz, hogy neked is lehessen hasonlód, piros és pink akrillfestékre lesz szükséged, amelyekkel úgy fested le a befőttesüvegeket, hogy hagysz rajtuk egy szív alakú részt, amit fehér vagy tojáshéj színűre kell majd lefestened.

Ha nem szeretnéd a pink színt használni, a piros verzió mellett nagyon jól fog mutatni egy arany lámpás is.

Az üvegek belsejébe tehetsz mécsest, de akár fényfüzért is, az üvegek nyakára pedig köss egy színben passzoló masnit.

Magyalággal

Ennek a csodás, havas hatású mécsestartónak az elkészítéséhez műhósprayvel kell lefújnod egy befőttesüveget, majd a teljes száradás után akár igazi magyalággal, akár szárított termésekből összerakottal díszítheted.

Az üveg tetejére köss vastagabb spárgából masnit, amely nagyon jól illik majd a natúr, havas stílusú, természetes dolgokkal dekorált lámpásodhoz.

Karácsonyi kép

A karácsonyi lámpásod remekül fog mutatni, ha te is egy hasonló, téli tájképpel díszíted majd, amit úgy tehetsz meg, hogy papírból kivágod a sablonját annak a képnek, amelynek a sziluettjét látni szeretnéd az üvegen, és úgy fested le a lámpást fehér vagy csillogó akrillfestékkel, hogy a sablont előtte ráhelyezed.

Ha megszáradt a mécsestartó, és levetted a sablont, a körvonalat hagyhatod akár üresen is, de egy vékony ecset segítségével lekenheted tapétaragasztóval is a formát, hogy utána beleforgasd egy világos színű csillámporba.

Az elengedhetetlen szaténmasnit ne felejtsd el erre a lámpásra is felkötni!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!