Szabadulj meg a popsi-zsírtól!

Szabadulj meg a popsi-zsírtól!

Címlap / Életmód / Egészség / Szabadulj meg a popsi-zsírtól!

A nők talán legproblémásabb testrészéről van szó, ami szinte szemmel láthatóan megnő egy kiadós desszert elfogyasztása után!

Ezért összeállítottuk a leghatákonyabb zsírégető programot, ami exkluzív csak a popsi-zsírt támadja. Dolgozzunk rá, hogy egy fantaszikus nyarunk lehessen bikiniben!

A fenék tudományos megnevezése glutues maximus. Ez a kerek izom a csípő alatt, részt vesz szinte minden lábmozgásban. A fenékizom több glutealis-nak nevezett izomból áll, amelyek közül a maximus a legerősebb. Ezt az izmot kell megtornázzuk, hogy formás hátsónk legyen. A fenékizmok formálása nem nehéz feladat. Szinte bármikor mozgásban van, amikor a lábunkat mozgatjuk.

A következő mozgásogyakorlatokkal fejlesztehtjük a legegyszerűbben a popsi-izmokat:
– Lépcsőzés
– Emelkedőn való futás
– Kerékpár
– Sprint
– Kitörés
– Guggolás

Csak akkor tudjuk formálni a fenékizmokat, ha kitartóan végezzük a gyakorlatokat. Senki sem faragta le még a feleslegét a fenekéről, néhány lépcsőzéssel, vagy guggolással. Mint minden izomgyakorlatot, ezeket a gyakorlatokat is addig kell végezni, amíg érezzük, hogy ég az izom. A leggyorsabban úgy érhető ez el, ha súlyokkal és intenzitás növelésével nehezítünk a gyakorlaton.

A legegyszerűbb módja a gyakorlatok végzésének, ha eljárunk a fitneszterembe, hisz itt minden popsifaragó gép a rendelkezésünkre áll. Ahhoz viszont, hogy nagy felesleget sikerüljön leadnunk erről a problémás testrészünkről, figyelembe kell vennünk a következő szempontokat.

1. Általános fogyás
Ha azt szeretnénk, hogy újra kicsi és formás legyen, általánosan, egész testünkről fogynunk kell. Annak érdekében, hogy univerzálisan egész testedről fogyni tudj, a következő teendőid lesznek:
– diéta
– súlygyakorlatok
– kardió
Hogy fogyni tudj, egyszerűen több kalóriát kell elégetned, mint amennyit táplálkozással beviszel. Serkentheted az anyagcserédet a megfelelő élelmiszerekkel és kardió ezdésprogrammal.

2. Kardiózz keményen!
Láttál már olyan futót vagy kerékpárost, akinek elhízott volna a fenékizma? Az általános, minden porcikát megmozgató gyakorlatokkal a feneket is meg tudod dolgozni. Tehát kocogj, szaladj, kerékpározz és fogyni fogsz!

3. Súlygyakorlatok
A súlyokat használó edzésprogramok fokozottan dolgozzák meg az izmokat. Ez a mozgásforma felgyorsítja az anyagcserét, zsírt és kalóriákat éget.

A legjobb gyakorlatok a fenék edzésére
Mint már említettük, a természetes mozgások a legjobbak. Íme pár tipp:

1. Guggolásból való felugrás
Ez a gyakorlat a teljes alsó testet megdolgozza, gyors eredményeket érhetsz el vele.

2. Kitörés
Tégy egyik lábaddal előre egy lépést és guggolj le úgy, hogy a másik térded érje a földet. Közben fogj súlyokat a kezedbe. Vigyázat, ha problémáid vannak a térdeddel, ne végezd ezt a gyakorlatot.

3. Lépcsőzés
Ha nem állnak rendelkezésedre lépcsőfokok, használj egy step-aerobiknál használt lépcsőt.

4. Emelkedőn sprintelni
A mindenkori leghatékonyabb popsiformáló gyakorlat!

5. Lábtoló gép
Az egyik leghasznosabb láb- és fenékformáló gép az edzőteremben. Ha távolabb tartod egymástól a lábakat, akkor jobban megdolgozza a popsit.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!