Kismamaként is stílusosan – Fogadd meg stylistunk tanácsait!

Kismamaként is stílusosan – Fogadd meg stylistunk tanácsait!

Címlap / Stílus / Divat / Kismamaként is stílusosan – Fogadd meg stylistunk tanácsait!

Egy kismama öltözködésének egyik alapvető szempontja a praktikum és kényelem, ami egyre inkább előtérbe kerül, ahogy növekszik a pocak! De ebben az időszakban sem kell a nőiességet háttérbe szorítani – megmutatom, melyek lehetnek azok a szettek, amik egyszerre komfortosak, és csinosnak is érezheted magadat bennük!

Nőcis kis ruhák, tunikák

A vékonyabb alkatú kismamák ne szégyelljék kiemelni alakjukat és pocakjukat egy rugalmas anyagból készült, test vonalát követő ruhadarabbal!

Ha igazán vékony vagy, akkor még a csíkos és mintás darabokat is bevállalhatod!

Persze testhez simuló darabok mellett a bővebb szabásvonalú, lengébb darabok közül is érdemes válogatnod, különösen, ha úgy érezed, hogy a formáidat nem tennéd szívesen közszemlére.

Ezek között a fazonok között az elegánsabb és sportosabb stílus egyaránt megtalálható az üzletekben.

Arra viszont érdemes vigyázni, hogy ha alacsonyabb vagy, akkor a lefelé erősen bővülő szabás szélesíthet. 

Maxiruhák

A maxiruhákat tekintetében a magasság az, amire leginkább érdemes odafigyelni. 

Személyes véleményem szerint leginkább a 170 centinél magasabb hölgyek érezhetik magukénak ezt a fazont. (Kivéve, ha alacsony vagy, de egyébként vékony és nyúlánk a felsőtested.)

Tökéletes kiegészítő hozzá egy széles karimájú szalmakalap, és egy nőies saru, vagy papucs.

A rugalmas anyag és a mell alatti szabásvonal kényelmes és könnyed viseletet jelent, ezek közül érdemes igazán válogatni.

Az omlós esésű, vagy lengébb szabás pedig a kevésbé vékonyabb kismamákon is jól mutathat! 

Csinos felsők

A mell alatt húzott, dekoltáltabb felsők kiemelik az ilyenkor egyébként formás kebleket, ezzel is fokozva a nőiességet. A mell alatt bővebb fazon miatt pedig nagyon jól elfér a pocak is.

A lenge és hosszabb, over size fazonok is jó szolgálatot tesznek ilyenkor, ráadásul ha egy vállról leejtett fazont választasz, akkor cselesen megint csak a nőiességedre hívod fel a figyelmet.

Ideális választást jelenthetnek ezen kívül a testhez álló felsők is, amik a maguk egyszerűségével emelik ki, és irányítják a hangsúlyt a gyönyörű, kerekded formákra.

Csak arra figyelj, hogy kerüld a túl rövid fazonokat, mert azokból – ha most nem is – pár hét múlva már könnyen kilóghat a pocakod!

Nőies kiegészítők

Egy stílusos kismama a nőies kiegészítőktől sem fosztja meg magát, így egy szélesebb karimájú kalap, egy trendi napszemüveg, vagy akár egy izgalmas táska is tökéletes kelléke lehet egy-egy szettnek.

Minél látványosabb a kiegészítők, annál bátrabb, és merészebb az összhatás.

Persze ha nem szereted a sok-sok kiegészítőt egyenként a stílusodhoz alakítani, akkor választhatsz olyan klasszikus darabokat is, amik kevésbé hangsúlyosak, mégis szépen kiegészítenek egy outfitet. 

Kényelmes és csinos lábbelik

Fontos szempont az ideális lábbeli kiválasztása is.

Ahogy időben haladsz alőre, úgy a pocak súlya révén egyre nagyobb terhelés alá kerülnek a lábak, amelyek könnyedén bedagadhatnak.

Az utolsó hónapokban ez már szinte természetes, már csak a vizesedés miatt is. Pontosan ezért célszerű körültekintőnek lenni a lábbeli ügyét érintően is.

Jobb, ha az elsődleges prioritást a kényelem élvezi, és csak utána jön az esztétikum.

A kevésbé zárt, bőr anyagból, esetleg valamilyen rugalmas anyagból készült, vagy megtoldott darabok, illetve a csatos pántú megoldások ideálisak lehetnek – ráadásul az ilyen jellegű, egyszerűbb papucsok most divatosak is! 

Lehetőleg ezeket a fazonokat kerüld el

Minden kismama alakjára jellemző, hogy a pocak mellett a nőies testrészei is jobban kikerekednek.

Pontosan ezért nem árt bizonyos fazonokkal is vigyázni, mert könnyedén szélesíthetnek, illetve rosszul tagolhatják az alkatot is. A túl bő fazonok sok esetben szélesíthetnek, a testre simuló fazonok pedig még jobban kiadhatják a felszaladt plusz kilókat.  

Egy általános szabály azonban mégis kimondható, amely mindkét esetre jó tanácsnak számít, mégpedig az, hogy egy szeletet mindig láttass az alakodból, különben könnyen előnytelen lesz az összhatás.

Teltebb alkatnak így például a mell alatt húzott fazonok jelentenének jó megoldást, vékonyabbaknak pedig a szűkebb, vagy a részben szűkebb fazonok.

Az olyan, jelenleg divatosnak számító fazonokat pedig, mint a crop top, vagy a ceruza szoknya, mindenképpen kerülni kell, hiszen ezek épp a lapos hasúaknak kedveznek.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!