Így hozd ki a legtöbbet a kerekded formáidból

Így hozd ki a legtöbbet a kerekded formáidból

Címlap / Stílus / Divat / Így hozd ki a legtöbbet a kerekded formáidból

Mindannyiunknak megvannak a magunk sajátos, egyedi alkati vonásai, ezért talán két teljesen egyforma adottságú testforma nem is létezik. Ennek ellenére mégis megkülönböztetünk alkat típusokat (alma, körte, banán, homokóra), amelyeket az aránybeli különbözőségek miatt sorolunk kategóriákba. Ezúttal olyan tippkészlettel állok eléd, amelyet nem egy ismert alkat típushoz igazítottam, hanem általánosságban elmondható róluk, hogy a kerekded adottságúak számára biztosan kedveznek.

Teljes mellbedobással az élen

Ha teltebb keblekkel rendelkezel, semmi esetre se leplezd ezt az előnyös tulajdonságod, inkább törekedj arra, hogy ezt a lehető legvonzóbb módon hangsúlyozd ki. A legrosszabb, amit elkövethetsz az, ha egy nagyon zárt nyakú felsőket viselsz, amelyek nem csak elrejtik nőiességed, de könnyen erősíthetnek is. 

Az ízléses mértékben dekoltált felsőkkel, ruhákkal viszont biztosan nem lőhetsz mellé, mert ezek optikailag nyújtják ezt a területet amellett, hogy hangsúlyozzák is.

A hangsúly érdekében a szűkebb szabásvonalakat se hanyagold túlzottan, hiszen felsőkből sokszor ezek lehetnek a legdögösebbek. Ehhez viszont cinkostársként mindenképpen egy olyan melltartót érdemes választani, ami kellő mértékben megemeli a melleket.  Sokszor a vastagabb, masszívabb pántú melltartók a legpraktikusabbak, mert ezek biztosan jól tartanak, és nem vágnak be erősen a felsőrész alatt.

Csípőben erős

A csípővonalat sem kell túlságosan leplezned. Tévhit ugyanis, hogy ha kissé szélesebb a csípő, akkor azt már mindenképpen takargatni kell! Sokszor érdemesebb inkább okosan kiemelni, adott esetben egy bővebb szabásvonallal. 

A szélesebb csípőre a legjobb recept az, hogy ezt a területet lefelé, és akár felfelé is nyújtsuk meg. Ez alatt érthetjük a comb közepénél hosszabb szoknya- és nadrágfazonokat, illetve a magasított derekú, akár szűkebb szabású szoknyákat.

A magas derekú nadrágokkal viszont már pont az ellenkező hatás érhető el. A túlságosan kitüremkedő zsebstílusokat, nagy mintákat és fényes anyagokat kellő kritikával fogadd, és inkább a diszkrétebb alternatívákat részesítsd előnyben. Ha az alkati nyújtást és a nőiességedet is a tökéletességig szeretnéd fejleszteni, akkor végezetül egy magassarkú lesz az igazi jó barátod.

Karizmatikus adottságok

Van az úgy, hogy arányosak és formásak vagyunk, de karban, vállban egy kicsit mégis erősebbek. Ez sokszor az erős csontozatnak is köszönhető. Ha szeretnéd kissé finomítani ezt az adottságod – amit persze nem kell túlgondolni -,  jó, ha megfogadsz néhány apró tanácsot.

A ruhatáradból célszerű kihagyni a nagyon vékony, spagetti pántos felsőket és ruhákat, amelyek még jobban felhívják a figyelmet a szélesebb vállakra.

Érdemes még kerülnöd a túl vastag válltömést, a karban nagyon szűk, illetve a puffos, húzott vállú felsőrészeket. A lezserebb ujjszabások, vastagabb pántok, és az aszimmetrikus vállú felsőrészek jó választásnak fognak bizonyulni.

Pocak rafinériák

Ha a has tájékán egy kis plusszal rendelkezel, akkor sem kell elkeseredned, mert szerencsére a divat is egy furfangos nőszemély, és kitalált néhány fazont, amellyel itt is lehet picit csalni. A klasszikusnak számító empír fazonok (mell alatt bővülő) mellett, az ,,A” szabású, vagy éppen egyenes fazonú kis ruhácskák is tuti megoldást fognak jelenteni.

Ha nem rajongasz a ruhákért, akkor is van megoldás, hiszen a lezserebb, most egyébként is nagyon divatos oversize fazonú felsők közül is biztosan találsz olyat, ami kedvezni fog számodra. Ha nem csak a divat, de te is rafinált vagy, akkor bevethetsz még különböző figyelemelterelő trükköket is.

Így akár irányíthatod a tekintetet egy olyan pontra, ami a pocaktól egy kicsit távolabb esik, például a dekoltázsra egy szép nyaklánccal vagy éppen kendővel.

Combban az igazi

Lehet, hogy néhányan nehezen hisszük el, de sok férfi odáig van a kicsit erősebb, de formás combokért. A vonalak finomításával viszont nagy hibát semmiképpen nem követhetünk el.

Ugyanúgy, mint a széles csípő esetében, itt is jobb, ha vigyázunk a nagyon rövid fazonokkal, és inkább a valamivel térd fölötti hosszokat részesítjük előnyben.

A nagyon szűk szabás, a fényes és mintás anyagok, valamint az oldalzsebes nadrágok is könnyen válhatnak az ellenségeinkké.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor mindenképpen inkább az egyenes és a kissé lezserebb fazonok közül válogass, így akár a most nagyon trendi szoknyanacik közül is találhatsz kedvedre valót.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!