6 különleges karácsonyfadísz – Így készítsd el őket!

6 különleges karácsonyfadísz – Így készítsd el őket!

Címlap / Otthon / 6 különleges karácsonyfadísz – Így készítsd el őket!

Ha a már meglévő karácsonyfadíszek mellé – vagy helyett – újakat szeretnél, nem kell feltétlenül vagyonokat költened, hiszen te magad is készíthetsz szebbnél szebbeket. Nem kell hozzá túlzott kézügyesség, csupán egy kis kreativitás és szabadidő!

Aranyos toboz

Nem vitás, hogy a toboz eredeti környezetében érvényesül a legjobban – ezt kihasználva karácsonyfádat is díszítheted vele.

Pillanatragasztó segítségével rögzíts a felfordított toboz tetejére egy madzagot, majd erősíts rá egy előzőleg megkötött textil masnit (akár az előző évből maradt ajándékok díszcsomagolását újrahasznosítva), és már kész is a saját gyártású, természetes dekoráció.

Állati dekor

Gondoltad volna, hogy ilyen jól mutatnak az erdő állatai textil formájában?

Ha hasonlót szeretnél, különböző színű filc anyagokra lesz szükséged, valamint néhány sablonra, amely alapján az állatokat kivágod, és már készen is van a karácsonyfadísz.

Pillanatragasztóval tudod rögzíteni a díszítő elemeket, a fára pedig a figurákon átfűzött cérna segítségével akaszthatod majd fel őket.

Skandináv hangulatban

Szintén filcre, cérnára, tűre, vatelinre (a vatta is megteszi helyette) és esetleg szalagra lesz szükséged, ha ilyen cuki skandináv hangulatú díszeket szeretnél gyártani.

Rajzold meg a sablonokat, majd segítségükkel duplán vágd ki az anyagot, és öltögesd össze őket a széleknél, majd amikor már majdnem kész, töltsd meg a vatelinnel.

Fejezd be a varrást úgy, hogy bebújtatsz egy szalagot a dísz belsejébe, amivel fel tudod majd akasztani, de ha nem akarsz ezzel bajlódni, a cérnával is megoldhatod a felfüggesztést. Ha igazán ügyes vagy, a díszekre valamilyen mintát is kreálhatsz.

Fahéjas fenyő

Ha rajongsz a textil díszekért, ezek a fenyőcskék is tetszeni fognak, melyek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont a végeredmény különleges és még illatos is.

Bármilyen anyagból készítheted a fenyőket, persze célszerű karácsonyi mintásat keresni. Tűre és cérnára, vatelinre, valamint fahéj rudakra lesz szükséged.

Azonos méretű háromszögeket vágj ki az anyagból, majd varrd őket össze a széleiknél.

Az előzőekben bemutatott módon töltsd meg a vatelinnel őket, majd fatörzs gyanánt illeszd a fahéjat a megfelelő helyre, varrd körbe jó szorosan, hogy ne csússzon ki, és már készen is van a fenyőfa, melyet a csúcsán átfűzött szalag vagy cérna segítségével akaszthatsz fel a fára.

Gombos cukiság

Biztosan nem jutna eszedbe egyszerű gombokból karácsonyfadíszt gyártani, pedig ezzel a pofonegyszerű technikával igazán vagány díszt kreálhatsz! 

Keress néhány azonos méretű barna gombot, melyekből a gombfenyő törzse fog összeállni, és különböző méretű zöld gombokat, melyekből a karácsonyfát rakod ki. A tetejére keress egy sárga gombot, és megvan a csúcsa is.

Ha összeállítottad, fűzd át őket duplán egy cérnán, csomózd össze a cérna végét, és már teheted is a fára.

Egyedi sütiformák

Ha már kész a karácsonyi süti, a szaggató formákat akkor sem kell eltenned, hiszen gyönyörű egyedi díszeket gyárthatsz a segítségükkel, melyek ajándék gyanánt sem utolsók.

Annyit kell csupán tenned, hogy valamilyen mintás papírt vagy akár családi fotókat a forma alá teszel, majd a végüket óvatosan meghajlítva, papírragasztó segítségével a forma belsejébe illeszted őket, madzagot vagy szalagot kötsz a tetejére, és meg is van a személyes dekoráció.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!