Miért lehet kedvezőbb számunkra a digitális névjegykártya?

Miért lehet kedvezőbb számunkra a digitális névjegykártya?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Miért lehet kedvezőbb számunkra a digitális névjegykártya?

Az okos névjegykártyák sok-sok előnnyel és pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Több szempontból érdemes és ajánlott átgondolni a váltást a fizikai kártyáról erre a formára. Mi a működési elve? Milyen a kompatibilitása a különböző eszközökkel? Miért lehet hosszú távon hatékonyabb és népszerűbb megoldás? Ismerjünk meg néhány fontos dolgot! (x)

Hogyan működik az okoskártya?

Az NFC névjegykártya NFC chip segítségével működik. Mivel ez a lehetőség a legtöbb okostelefonon már megtalálható, viszonylag könnyű dolgunk van. Ha partnerünk készüléke is fogadóképes, kártyánkat odaérintjük a telefonjához, az adatanik, elérhetőségeink azonnal megjelennek rajta, ezt egyből el is tudja menteni.

Ehhez a névjegyhez csatolhatunk linkeket, QR-kódot generálhatunk, videót, képet szerkeszthetünk rá, vagy szöveges fájlokat adhatunk hozzá. A kártya megjelenésének csak a képzeletünk szabhat határt. Rengeteg méret, minta, szín és stílus közül választhatunk. Többféle anyag áll rendelkezésre, műanyagból, fából és fémből is készülhet a kártyánk.

Kompatibilitás a különböző márkájú telefonokkal

Nézzünk egy listát a kompatibilis eszközökről, a gyártási évek szerint:

  • Apple – 2017 után
  • Google – 2015 után
  • LG – 2014 után
  • Samsung – 2014 után
  • Huawei – 2016 után
  • Nokia – 2016 után
  • OnePlus – 2015 után
  • HTC – 2015 után

Okoskártya hosszú távra

Ha a költséghatékonyságot helyezzük előtérbe, akkor az egyik leglényegesebb tény, hogy az elektronikus kártyát egyszer kell elkészíteni és megvásárolni, ezután hamar megtérül a befektetett költség. Változás esetén bármikor, a kártyához tartozó applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen módosíthatóak az adatok. Ezzel egyidőben frissül a névjegy minden eszközön. A környezetvédelem kérdését hangsúlyossá téve szintén okosabb megoldás a digitális verzió, hiszen nem kell felhasználni hozzá sem papírt, sem tintát. Az időmegtakarítás sem lényegtelen, hiszen nem kell megvárni a tervezés folyamatát, a nyomdai munkálatok végét, valamint nincs utazási idő és költség.

Mivel a fizikai névjegykártya mérete behatárolt, ezért nem fér el rajta minden információ, amit szeretnénk közölni esetlegesen a hagyományos adatok mellett. A digitális kártyán ezzel szemben nincs adalimit. Így a név, cégnév, telefonszám, e-mail-cím mellett social media oldalaink elérhetőségeit is megjeleníthetjük. Különlegessége, hogy videót, képeket és szöveges fájlokat is feltölthetünk, de egy QR-kóddal elérhetővé tehetjük akár a weboldalunkat is. Ezek a tartalmak egy érintéssel a partner eszközére kerülnek. Online meeting alkalmával üzenetként is elküldhetjük kártyánkat. 

Az elektronikus kártyák elterjedése egyre gyorsabb ütemben történik. Köszönhető ez számos pozitív tulajdonságának, amelyekkel egy hagyományos névjegykártya nem rendelkezik.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!