A magyar lány, aki horgolt tárolóival vidámságot visz a gyerekszobákba

A magyar lány, aki horgolt tárolóival vidámságot visz a gyerekszobákba

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar lány, aki horgolt tárolóival vidámságot visz a gyerekszobákba

Máig emlékszem, hogy kisgyermekként mennyire szerettem mindenféle játékot, ruhát, és gyakorlatilag bármit, ami a kezeim közé került, szétpakolni. Felnőve persze, a másik oldalról nézve nap mint nap rendet varázsolni sokak számára teljesen érthető, hogy egyáltalán nem annyira egyszerű.

De olyan egyszerre praktikus és vidám, színes tárolókkal, mint amilyeneket Pankucsi-Albert Anna, a Cestino Horgolda megálmodója készít, még a rendrakás is igazán szórakoztató lehet.

Honnan ered a kézműveskedés iránti szereteted?

Világéletemben szerettem alkotni, kézműveskedni, számomra teljesen természetes, hogy alkotok valamit. Óvodapedagógusként pedig kifejezetten szeretem a gyerekekhez köthető alkotásokat, szeretek a gyerekekkel alkotni. Már kicsi koromban is nagyon szerettem kézműveskedni, több-kevesebb sikerrel mindig alkottam valamit. A családunkban édesanyám is előszeretettel alkot, bár nála inkább a konyhában születnek a remekművek. 

Hogyan sajátítottad el a horgolás rejtelmeit?

Az egyik legjobb barátnőmmel évek óta beszéltük, hogy meg kellene tanulni horgolni, hiszen annyi csodálatos dolgot lehet alkotni általa. Így együtt beiratkoztunk egy horgoló tanfolyamra, ahol néhány óra alatt elsajátítottunk pár alap horgolási technikát. Ezután pedig folyamatos önképzésen (tanfolyamokon) vettem részt, valamint sokat lestem el az internetről is, mind videók, mind pedig képek formájában. Így egyre több mindent tanultam meg, egyre ügyesebb lettem, ezáltal pedig egyre szebb alkotásokat kezdem el készíteni. Ezekkel egyidőben természetesen egyre magabiztosabb is lettem.

Fotó: Cestino Horgolda

Milyen indíttatásból döntöttél úgy, hogy saját vállalkozásba kezdesz?

Miután megszületett a kislányom, mind nagyobb igényt érzetem arra, hogy alkossak valamit, elsősorban neki. Innen alakult ki aztán a horgolda ötlete, így kezdődött minden. Mivel a horgolás áll hozzám a legközelebb hobbi szinten, így számomra nem is volt kérdés, hogy megalapítom a saját horgoló műhelyemet.

Fotó: Cestino Horgolda

Kik az elsődleges célközönséged?

Elsősorban a fiatal kismamákat és anyukákat célzom meg a termékeimmel. Célkitűzésem az, hogy a kismamáknak ötletek adjak a kisgyermekük eszközeinek tárolására, rendszerezésére, hiszen egy csecsemőnek kezdetben rengeteg eszközre van szüksége, én pedig ezekhez nyújtok megoldásokat. Igyekszem folyamatosan figyelni az igényeket, éppen ezért egyedi megrendeléseket is felveszek, így a kismamák bátran kereshetnek az egyéni szín, méret igényeikkel, de szívesen készítek újfajta állatos kosarakat is. Mind színben, mind pedig az alapanyag választásban arra törekszem, hogy természetes, bababarát legyen, hiszen termékeim elsősorban babáknak és gyermekeknek szólnak. 

Fotó: Cestino Horgolda

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

100%-ban újrahasznosított, prémium minőségű pamutból készült zsinórfonalat használok, melyet egy teljesen magyar tulajdonban lévő cégtől szerzek be, illetve ritkábban egy lengyel manufaktúrától is rendelek, ha az adott szín nem elérhető a magyar cég kínálatában. Ezzel együtt számomra kiemelten fontos, hogy a termékeimhez lehetőség szerint magyar fonalat használjak, hiszen ezáltal én magam is támogatni tudok egy hazai vállalkozást. Ahogyan korábban is említettem, az szintén nagyon fontos, hogy az alapanyag bababarát legyen, így esett a választásom a zsinór fonalra. Nem mellesleg szerintem szuper a tapintása és van tartása is. 

Fotó: Cestino Horgolda

Honnan merítesz inspirációt a csodaszép munkáidhoz?

Leginkább az internetről szoktam inspirációt gyűjteni, emellett további inspirációt ad a kislányom, Róza is, hiszen amit ő szeret, azt jó eséllyel a többi baba/kisgyerek is szeretni fogja. 

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondolsz vissza a legszívesebben?

Sok-sok pozitív visszajelzést kapok a mindennapokban, ami óriási erőt és lendületet ad nekem. Leginkább azoknak szoktam örülni, amiket azután kapok, hogy megszületett egy-egy baba, és a kismamák elégedetten kezdik használni a termékeket. Általában mindig kérek arról visszajelzést a vásárlótól, hogy hogyan vált be a termék, mennyire bírja a napi igénybevételt, hiszen ezeket a termékek nap mint nap használják. A mi gyermekünk például imádja rendszeresen lerántani a polcról és ki- bepakolni a benne lévő krémeket, játékokat.

Fotó: Cestino Horgolda

Mit tanácsolnál annak, aki az alapoktól kezdve szeretne megtanulni horgolni?

Mindenképpen javasolnám, hogy egy alap horgoló tanfolyamra iratkozzon be. Hiszen nagyon fontos, hogy az alapok meglegyenek. Szerencsére ma már rendkívül rugalmasan, online is lehet tanulni, sok olyan tanfolyam van, amihez még ki sem kell mozdulni a lakásból. Ezen felül persze nagyon sok videó van a videómegosztó oldalakon. De szerintem sokkal hasznosabb és praktikusabb egy tanfolyam, mert itt megismerkedhetünk sok olyan emberrel is, akiknek szintén ez a hobbija, így a jó hangulat alapvetően adott.

Fotó: Cestino Horgolda

Milyen jövőbeli terveid vannak?

A jövőben mindenképpen szeretnék szakmailag fejlődni, növekedni, mind a közösségi hálón, mind pedig a horgolda kapcsán. Folyamatosan jár az agyam, mindig kitalálok valami újdonságot, így vannak elképzeléseim a jövőt illetően. Most éppen a húsvéti kollekción dolgozom, amit hamarosan meg is mutatok a követőimnek, és már most izgatottan várom a visszajelzéseiket.

Nyitófotó: Cestino Horgolda

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!