6 szuper, filléres szépség-trükk zöld teával

6 szuper, filléres szépség-trükk zöld teával

Címlap / Stílus / Test / 6 szuper, filléres szépség-trükk zöld teával

Egy kis kényeztetés mindenkinek jár, az otthoni szépségápolásban pedig az a legjobb, hogy szinte semmibe nem kerül, így bármikor megengedhetsz magadnak egy kis kényeztetést. A következő szépség-trükkökhöz például nem kell más, csak néhány filter zöld tea, és máris jobban fogod érezni magadat a bőrödben.

Miért jó a zöld tea?

A zöld tea a kutatók szerint az egyik legerősebb antioxidáns ital, csökkenti a koleszterinszintet, segít megvédeni az ereidet, beindítja az anyagcserét, az ázsiai népi gyógyászatban pedig régóta fontos szerepet játszik.

Jótékony hatását akár a bőrön keresztül felszívódva is képes kifejteni, megnyugtatja a bőrödet és segíti a sejtek megújulását.

Spa otthon

Jó lenne egy spa frissítő, nyugtató levegőjét belélegezni? Semmi gond!

Forralj fel egy-másfél liter vizet, dobj bele négy vagy öt zöld tea filtert, majd egy törülközőt magadra borítva hajolj a gőzbe néhány percig.

A tea gőze nem csak megnyugtat, de a pórusaidat is tisztítja, antioxidánsai segítik a bőr megújulását és lassítják az öregedési folyamatokat, ráadásul hidratáló hatása is van.
Ha megfázás gyötör, a zöld teába kamillát is főzz, így inhaláld be a forró gőzt.

Karikás szemek

A folyadékhiány, az alváshiány és a stressz is okozhat sötét karikákat vagy duzzadt karikákat a szemed alatt.

Bármi is legyen azonban az ok, ha villámgyors megoldásra van szükséged, főzz egy adag zöld teát két filter segítségével, majd a filtereket tedd a hűtőbe – akár egész éjszakára is – reggel pedig szánj öt percet arra, hogy kényelmesen fekve, kicsit lazítva pihenj, a filterekkel letakarva a szemedet.

A zöld tea nyugtató hatása, és a hideg frissítő üdesége azonnal felfrissíti a tekintetedet.

Frissítsd fel az arcbőröd

Főzz egy adag zöld teát, majd a még jobb hatás kedvéért nyomd bele egy E-vitaminos kapszula folyékony belsejét is. Kavard el alaposan, majd a teát töltsd jégkocka tartóba, és tedd a mélyhűtőbe.

Körülbelül negyed óra múlva, mikor már elkezd kásásodni, szúrj minden kis tégelybe egy-egy fogpiszkálót, így később könnyebb lesz használni őket.

Egy átmulatott éjszaka után, vagy, ha szépségnapot tartasz, a forró zuhany után, vegyél ki egy kis jégkockát, és simogasd át vele az arcodat – csodásan összehúzza a pórusaidat, segíti a bőr méregtelenítését és eltünteti a stressz és a fáradtság nyomait.

Égés

Ugyan a nap mostanában már valószínűleg nem fog megpirítani, nem árt tudni, hogy a tea az enyhén égett bőr regenerálódását is segíti: csak főzz jó erős zöld teát, majd, ha már teljesen kihűlt, márts bele egy törülközőt, és ezzel borogasd a megégett bőrt.

Azonnal érezned kell a húzó, feszülő érzés enyhülését.

Törött körmök

Végre szépen megnőttek a körmeid, erre az egyik lepattant, vagy megrepedt? Gond egy szál se! Vágj le egy kis darabkát a használt tea filteredből, és helyezd a letört körömre, majd rögzítsd műköröm-ragasztóval.

A sima pillanatragasztó is működik, de ez egyáltalán nem tesz jót a körmödnek, ezért inkább csak végszükség esetén használd – vagy akkor se. Ha megszáradt, egy polírozóval egyenlítsd el a felületet, majd vond be az egész körmöt átlátszó körömlakkal.

És a legegyszerűbb: idd!

Naponta egyetlen csésze zöld tea is elegendő ahhoz, hogy csökkents a rák kialakulásának esélyét, segítsd a fogyást és megkösd a szabad gyökök nagy részét, amik az öregedés okozói.

A zöld tea kissé fanyar ízét nem mindenki szereti, főleg cukor nélkül nem, de ha ízesíteni akarod, használj valamilyen gyümölcslevet, így finom és egészséges italt kapsz.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!