A sós és édes mennyei találkozása ez a saláta, ráadásul percek alatt elkészíthető! Különleges alkalmak előételeként is ideális, minőségi bor társaságában.
Hozzávalók:
– annyi szelet prosciutto sonka, ahány tekercset szeretnénk
– körte hámozva, kimagozva és hosszúkás szeletekre vágva
– dió
– vaj
– cukor
– vegyes saláta
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben felolvasztunk vajat, és megpirítjuk rajta a körte és dió darabokat. Adunk hozzá cukrot és vizet és addig főzzük, amíg megpuhul a körte (de nem túlpuhul) és a cukor rákaramellizálódik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. Minden prosciutto szelet közepére helyezünk egy körtét és feltekerjük. A tekercseket salátaágyra tesszük és megszórjuk a karamellizált dióval.