Az USA-ban már kritikus az orvoshiány az omikron miatt

Az USA-ban már kritikus az orvoshiány az omikron miatt

Címlap / Hírek / Az USA-ban már kritikus az orvoshiány az omikron miatt

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumának adatai szerint az amerikai kórházak mintegy 24%-a „kritikus munkaerőhiányról” számolt be. A közegészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az omikron-változat által táplált Covid-19-hullám fenyegeti az ország egészségügyi rendszerét.

Tekintettel a fertőzések nagyságára, kórházaink jelenleg valóban a szakadék szélén állnak” – mondta Dr. Ashish Jha, a Brown Egyetem Közegészségügyi Karának dékánja a CNN-nek.

A mintegy 5000 kórház közül, amelyek jelentették ezeket az adatokat a HHS-nek, csaknem 1200 mondta azt, hogy jelenleg kritikus munkaerőhiányt tapasztalnak, ami a világjárvány legnagyobb hányada. Több mint 100 másik kórház jelezte, hogy hiányra számít a következő héten.

Az Egyesült Államok egészségügyi ellátórendszere jelenti most Jha számára a legnagyobb aggodalmat – mondta. Megjegyezte, hogy az omikron növekedése akadályozhatja a Covid-19-től eltérő betegségekben szenvedő betegek ellátási képességét.

Az egészségügyi rendszert nem csak arra tervezték, hogy gondoskodjon a Covid-fertőzésben szenvedőkről, hanem a vakbélgyulladásban szenvedő gyerekekről és azokról az emberekről is, akik szívinfarktust kapnak és autóbaleseteket szenvednek”- mondta.

És mindez sokkal, de sokkal nehezebb lesz, mert a lakosság nagy része nincs beoltva. Rengeteg magas kockázatú ember van, akik nem kaptak védőoltást” – mondta. „Ez a kombináció nagy számú olyan beteget teremt, akik megfertőződésükkel nagyon megterhelik a kórházakban lévő erőforrásainkat.

FG Trade/istockphoto.com

Növekvő betegszám, csökkenő kapacitás

A személyzethiány egyre nő, mivel a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók vagy megfertőződtek, vagy karanténba kényszerülnek a Covid-19-nek való kitettség miatt. Közben a kezelések iránti kereslet az egekbe szökik: szombaton több mint 138 000 Covid-19-beteg volt az Egyesült Államok kórházaiban. Ez nincs messze a mindenkori csúcstól (2021. január közepén körülbelül 142 200 beteg volt kórházban), és növekedés a november eleji 45 000 körülihez képest.

A kórházak kapacitásának megőrzése érdekében egyes létesítmények kénytelenek csökkenteni a halasztható műtéteket. New Yorkban például 40 kórházat – főként a Mohawk Valley-ben, a Finger Lakes-ben és a központi régiókban – felszólítottak, hogy legalább két hétre hagyják abba a nem alapvető fontosságú, halasztható műtéteket az alacsony betegágykapacitás miatt – közölte szombaton az Állami Egészségügyi Minisztérium.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»