Ha „kijavítod” a karmád, lenyűgöző fejlődésen megy keresztül a lelked

Ha „kijavítod” a karmád, lenyűgöző fejlődésen megy keresztül a lelked

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ha „kijavítod” a karmád, lenyűgöző fejlődésen megy keresztül a lelked

A karma olyan, mint egy idegesítő tanár, aki folyton emlékeztet hiányosságainkra, vagy arra, hogy milyen dolgokon kellene változtatnunk. Amikor pedig elbukjuk a tesztet, ismételteti velünk a vizsgát addig, amíg ténylegesen meg nem tanuljuk.

Mi a te karma sztorid?

Függetlenül attól, hogy valaki hisz e előző életekben, vagy kizárólag a jelennek él, bárki megtapasztalhatja a karma működését. Tény, hogy résen kell lenni és figyelmesen szemlélned a visszatérő eseményeket. Az én karma sztorim örökre emlékeztet engem arra, hogy mások mellett se feledkezzem meg önmagamról és a legnagyobb törődést mindig önmagam felé irányítsam. Engem néhány fontos esemény ébresztett fel, melyek előtt rendszeresen lebetegedtem.

Volt, hogy indulás előtt néhány órával lettem olyan rosszul, hogy elindulni se tudtam, majd másnapra, mintha mi se történt volna.

Feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon miért mindig a számomra fontos események előtt történik ez velem? Merthogy egy idő után nagyon szembetűnő volt az ismétlődés. Akkoriban könnyebb volt mást hibáztatni mindezért, majd egy nyugodt pillanatomban megkérdeztem magamtól, hogy valóban volt-e kedvem elmenni ezekre az eseményekre.

Ulza/istockphoto.com

A válasz még engem is meglepett, ugyanis egyből a NEM szó világított a fejemben. Furcsa volt számomra, hogy annyira vártam ezeket a dátumokat és mégis lebetegítettem magamat annyira, hogy mozdulni se tudjak. Később tudatosult bennem, hogy korábban még betegen is képes voltam megjelenni bizonyos eseményeken csak azért, hogy ne okozzak másoknak csalódást.

Háttérbe szorítva magamat és saját egészségemet tettem eleget másoknak.

Miután megtanultam a leckét, már nem nyomasztottak ezek a megjelenések és bátran mertem magamat választani. Érdekes módon azóta nem tör rám hirtelen rosszullét indulás előtt. Gondold végig, mi a te karma sztorid és, hogyan szakíthatnád meg az ördögi kört?

Utazz a lelked legmélyére!

Jó első lépés, ha az apró, hétköznapi dolgaidban már észreveszed az ismétlődéseket, a következő szinthez, viszont mélyebbre kell ásnod. Biztos te is megfigyelted a saját életedben, hogy szülői mintáidat tudattalanul is másolod, átviszed saját életedbe. A karma nagyon trükkös, mert elhiteti veled, hogy nem válhatsz olyanná, mint a szüleid, amiért meg is teszed a kellő lépéseket. Elköltözöl, más családi életet alakítasz ki, a saját szabályaid szerint élsz, aztán egy váratlan szituáció kihozza belőled szülői mintáidat.

Ez ellen kár küzdeni, mindenki abból tud dolgozni, amit otthon kapott. Azonban nem csak egyéni karmáink vannak, ugyanis van, ami az egész családra és felmenőinkre is kiterjed. Olyan ez, mint egy átok, ami csak arra vár, hogy valaki megtörje. Ne úgy fogd fel, hogy neked kell szenvednek őseid bűneiért, hibáiért, inkább csak válj ki azokból a mintázatokból, melyekkel nem tudsz azonosulni és melyek ellen mindig is küzdöttél.

Ehhez az kell, hogy elfogadd, hogy a családod karmáját is hordozod, te is elkövetheted ugyan azokat a hibákat.

Másik alappillére a felismerés, mert valljuk be, nagyszüleink, de még a szüleink életét sem határozta meg a karmával való elmélkedés. Mások voltak a prioritások, mások az élethelyzetek, tehát felesleges őket hibáztatni a mostani rossz történésekért. Ráadásul ezek nem feltétlen rossz dolgok, hiszen ez egy tanulási folyamat része, amiből úgy jössz ki, hogy általa több és jobb leszel. Ahogy egyre több leckét teljesítesz, egyre rutinosabb leszel benne és megugorhatod az újabb lépcsőfokokat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!