Ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben? – Ezért végezz tisztítókúrákat

Ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben? – Ezért végezz tisztítókúrákat

Címlap / Életmód / Egészség / Ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben? – Ezért végezz tisztítókúrákat

A tisztítókúráknak rengeteg pozitív hatása ismert, ezért szinte bármikor érdemes belevágni. Nyaralás alatt természetesen nem a legjobb választás, de ezen kívül csak jót tehetünk vele magunknak, ha végigcsinálunk egy tisztítókúrát. Lássuk, mi mindenre lesz jó hatással!

Emésztés

A tisztítókúrák hatására emésztésünk hatásfoka sokat javul, a folyamat gyorsul, a szervezetben – különösen a bélben – pedig nem halmozódnak tovább a káros anyagok.

A tisztítókúra minden típusú emésztési problémára megoldást jelenthet.

Ellenállóképesség

Az emésztőrendszer, különösen a bélrendszer kitisztulásának következtében a szervezet ellenállóbbá válik a külső kórokozókkal szemben.

Vagyis a tisztítókúra hatására nehezebben és ritkábban kapunk el fertőzéseket, betegségeket.

A tisztítókúra segíti az immunrendszer megfelelő működését is, így alkalmazásával ellenállóbbak lehetünk a környezeti ártalmak és különböző fertőzésekkel, vírusokkal és gombákkal szemben is. 

Keringés

A tisztítókúra frissíti a keringést is, kíméletes gyógymód lehet vérszegénység, érszűkület vagy a nyirokrendszer problémái esetén is.

Folyamatos vérnyomásproblémánál például kifejezetten jót tesz egy évente két alkalommal elvégzett kúra, de előtte érdemes az orvossal egyeztetni.

Fogyás

A tisztítókúra vitathatatlan előnye az is, hogy segíti a szervezetet a felesleges testzsír felégetésében, így alakunk gyorsan és látványosan alakulhat át a kívánt formára.

Nem szabad túlzásba vinni, de egy mértékkel végzett tisztító kúra önbizalmunknak is jót tehet.

Haj és körmök

A tisztítókúrák egyik látványos következménye az, hogy ha szabályosan végeztük a tisztítást, akkor annak eredménye megmutatkozik hajunkon és körmeinken is.

Hajunk ugyanis a kúra hatására fényesebb és egészségesebb lesz, körmeink pedig megerősödnek, és nem töredeznek majd.

Alvás és vitalitás

A tisztítókúrák egyik leggyorsabban érzékelhető hatása az, hogy a korábbi nyugtalan alvás helyére mély, nyugodt alvási mód kerül. A pihentető alvás után pedig aktívabbak és frissebbek leszünk egész nap, ráadásul javul a koncentrációs képességünk és a memóriánk is.

Nem utolsó sorban a tisztítókúrák befejezése után lényegesen javul a kúrát alkalmazók vitalitása: aktívabbakká, energikusabbakká válnak. Ezáltal pedig az érintettek pozitívabbak és jobb kedvűek lesznek, ráadásul nő az akaraterő is, így hatékonyabban szállhatnak szembe a mindennapi problémákkal.

Veszélyek

A tisztítókúra számtalan előnye mellett érdemes figyelni a veszélyekre is.

A nagyon meleg időjárás hatására a kúrakrízis jelei erősödhetnek, ezért érdemes tájékoztatni orvosunkat, hogy belekezdünk ilyenbe. Ismert betegség esetén pedig különösen fontos a konzultáció, hogy a kúra tényleg elérhesse hatását!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!