6 módszer, amivel ráveheted a gyerekeket a zöldségevésre

6 módszer, amivel ráveheted a gyerekeket a zöldségevésre

Címlap / Életmód / Család / 6 módszer, amivel ráveheted a gyerekeket a zöldségevésre

Bár felnőttként már nincs problémánk a zöldségekkel, gyerekként valószínűleg te sem rajongtál értük. Emiatt a legtöbben fiatalkorban ránézni sem hajlandók ezekre, pláne nem nyers állapotban. De szerencsére semmi sincs veszve: íme néhány tipp, amivel rá tudod venni a gyermekedet a zöldségevésre!

Zöldséges krémlevesek

A leves az egyik legjobb megoldás arra, hogy a gyermekeid étrendjének részévé tedd a zöldségeket. Azonban megeshet, hogy a klasszikus levesben gyorsan kiszúrják a répát, karalábét és borsót, amelyek aztán a tányér szélén kötnek ki. Ha ezt szeretnéd elkerülni, az egyik leghatékonyabb módszer, ha megpróbálkozol a krémlevesekkel!

Ezek nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul szinte bármilyen zöldséget összepürésíthetsz, így a gyermekeid még csak nem is sejtik, hogy répát vagy karfiolt esznek. Pirított kenyérkockákkal, baconnel, magvakkal mindig fel lehet dobni a krémleveseket, így még egy kicsit izgalmasabb is lesz a végeredmény!

Zöldséges krémleves gyerekeknek
LightFieldStudios/istockphoto.com

Nem mindegy a körítés

Gyakran az okozza a problémát, hogy a gyerekek először nyersen, ízesítés nélkül találkoztak a zöldségekkel. Így többnyire még a felnőtteknek sem ízlenek, emiatt viszont sokan már fiatal korban elhatározzák magukban, hogy utálják a zöldségeket. Ilyenkor elsősorban a bemutatás módján kell változtatni!

Noha tény, hogy nyers változatban tartalmazzák a legtöbb vitamint, az „ismerkedés” során érdemes egy kicsit megpirítanod őket, hogy roppanósabb, ízesebb változatban próbálhassák ki a legkisebbek. Az is jó ötlet, ha a végén valamilyen vicces formában pakolod őket a tányérra, hogy pozitívabb legyen az összkép. Ha az első élményeik pozitívak, sokkal lelkesebben esznek zöldségeket a gyerekek!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»