Ne vágd le! Így mentheted meg a töredezett tincseket

Ne vágd le! Így mentheted meg a töredezett tincseket

Címlap / Stílus / Haj / Ne vágd le! Így mentheted meg a töredezett tincseket

A hajunk akkor is károsodik, ha többé-kevésbé vigyázunk rá és odafigyelünk, hogy ne fessük túl és hajpakolást is gyakran használunk. A szmog, a stressz, sőt, ,ég a lófarokba kötés is megviseli a hajat és ha azt vetted észre, hogy sörényed nem olyan dús és fényes, mint volt, az alábbi pontok segíthetnek.

Töredezett hajvégek

Ehhez nincs szükség mikroszkópra: ha a hajad vége töredezett, az arra uta, hogy károsodott és száraz. Ilyenkor természetesen egy hajvágás a megoldás, amit a szakemberek szerint kéthavonta egyébként is meg kellene ejtenünk. A vékonyszálú haj különösen hajlamos a töredezésre és extra odafigyeléssel kell kezelni.

A hajvégápoló szérumok hajvágások között segíthetnek a töredezett végeket minimalizálni, bár a hajvágást ezek sem helyettesítik. Olyan hajregeneráló terméket keress, ami polimereket tartalmaz, ezek ugyanis kitöltik a mikro-repedéseket a hajszálakon.

Töredezett hajvégek kezelése
LaylaBird/istockphoto.com

Festés általi károsodás

A legtöbb nő már égette el a haját festéskor, sőt, az is előfordul, hogy maga a fodrász használ túl erős szőkítőt, ami károsítja a hajat. Ha fodrászhoz mész, olyan szakembert válassz, aki megbírható és a hajad egészségét szem előtt tartja.

Ha magadnak fested a hajad, mindig nézz utána, hogy a termék milyen erősségű előhívószert (developer) használ, főleg akkor ha a hajad göndör vagy vékonyszálú.

Tudnod kell, hogy nemcsak a szőke hajfestékekben van hidrogén-peroxid és legjobb, ha féltartós vagy kimosható hajszínezőkkel dolgozol, hisz ezek nem károsítják a hajat. A festett haj táplálása fontos, ezért hajmosáskor a jó minőségű balzsam és hetente egy hajpakolás elengedhetetlen.

Vegyszer általi roncsolódás

 A daueroláskor vagy tartós hajkiegyensítéskor használt vegyszer behatol a hajba és átalakítja annak szerkezetét, ami – mondanunk sem kell – erősen roncsolja. Mikor a haj egy ilyen kezelés után súlyosan károsodik, már nem lehet visszafordítani a folyamatot, viszont a további hajtöredezést gátolhatjuk.

Legalább hat héten keresztül kell kúraszerűen visszatáplálni a hajat balzsammal, maszkkal, proteines ápolókkal és olajokkal. Sörényed sose fésüld nedvesen, ha mégis, akkor csakis bontófésűt használj és légy kíméletes, ne tépd. 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»