Ez történik, ha a tejet lefagyasztod. 6 élelmiszer, amit semmiképp se fagyassz le

Ez történik, ha a tejet lefagyasztod. 6 élelmiszer, amit semmiképp se fagyassz le

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ez történik, ha a tejet lefagyasztod. 6 élelmiszer, amit semmiképp se fagyassz le

Ma már el sem tudnánk képzelni az otthonunkat fagyasztó nélkül, hiszen ez a konyhai berendezés alapjaiban könnyíti meg az életünket. Noha tény, hogy bizonyos ételeket jó ötlet eltenni a későbbiekre, azért van pár dolog, amit mégse lenne szabad a fagyasztóba raknod. Eláruljuk, pontosan melyek ezek!

Tej

Noha a minőségét tekintve a fagyasztóban nem lesz különösebben baja a tejnek, és ha iszol belőle, nem fogsz egészségügyi gondokat tapasztalni, de valószínűleg nem sok kedved lesz ilyen állapotban fogyasztani.

Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői ugyanis különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz, ami nem igazán hasonlít a tejre. Az tuti, hogy sem a kávéhoz, sem a gabonapehelyhez nem passzol ez az állag, így kár is a fagyasztóban tárolni.

Tej
istockphoto

Burgonya

A krumplinak kimondottan magas a víztartalma, így ha a fagyasztóba rakod őket egy időre, a végeredmény afféle puha, szinte már pépszerű burgonya lesz, amit nem sok mindenre tudsz használni. Ezért nem is érdemes az előre felszelt, sült krumplinak szánt burgonyát a fagyasztóban tárolni a későbbiekre, mert nem lesz jó állaga a sütést követően.

Ha viszont már megfőzted, és kész ételt szeretnél eltenni, annál ez a szabály nem él: főzött állapotában szerencsére nem válik olyan pépessé a krumpli.

Fagyasztott burgonya
istockphoto

Tojás

Sose tegyél tojást a fagyasztóba, hiszen ezzel nem tudod meghosszabbítani az élettartamát; cserébe azonban elég komoly egészségügyi problémáknak teheted ki magad. Amikor ugyanis nagyon alacsony hőmérsékleten tárolod a tojást, a benne található víz elkezd ugyan megfagyni, de emiatt a mérete is megnő. Így a héj lassan elkezd megrepedni, és a környezetében található baktériumok gyorsabban belekerülnek.

Ha mindenképpen el akarod tenni a fagyasztóba a tojást, inkább törd fel, majd verd fel őket, és egy jól zárható zacskóban, vagy esetleg ételhordó dobozban helyezd be őket.

Rántotta készítése
istockphoto

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»