80 nap a különleges italok körül

80 nap a különleges italok körül

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 80 nap a különleges italok körül

Egy föld körüli utazást nehéz elképzelni Spanyolország és sangria nélkül

Mi legalábbis úgy tippeljük, hogy Willy Fogg a 80 napos utazása során mindenképp meg kellene, hogy álljon Spanyolország fülledt és hangulatos vidékein. Ha pedig már ott jár, akkor egy-egy pohárnyi sangria tökéletes szomjoltó lehetne a számára.

Például az iDrinks webáruház külföldi bor választékában utánanézve annak, hogy a sangriák melyik változata passzolhat leginkább hozzá és az ízléséhez. Persze mellényúlni nem tudna, hiszen a boralapú, alacsony alkoholtartalmú, gyümölcsökkel ízesített frissítő az izzasztó spanyol vidéken ideális felüdülést jelenthet.

Nincs az a föld körüli túra, amit az édes és vörösboros különlegesség ne emelne újabb szintre. Pláne abban az esetben, hogyha a jéghideg kortyaiban a bűbájos citromos és narancsos aroma is határozottan kirajzolódik.

80 nap alatt a francia pezsgők világában is szívesen elmerülnénk

Ahogy Willy Fogg esetében is szinte adja magát a kitérő a francia pezsgők csodálatos világában. Elvégre ki tudna ellenállni annak a programnak, hogy egy ízig-vérig előkelő francia italt kortyolhat?

Hogy a konkrétumokat is megnevezzünk, a Bollinger Special pezsgőt határozottan el tudjuk képzelni a 80 napos bolygó körüli utazáshoz. Már csak azért is, mivel a 12%-os pezsgő speciálisan a különleges alkalmakhoz illik, mintegy tökéletes találatként az utazáshoz.

Az embernek máris összefut a nyál a szájában, ha csak a pikáns, határokat feszegető pezsgőre, a kókuszos bársonyosságra és a szénsavas buborékok táncára gondol. Beszédes persze az is, hogy egy, a Champagne régióból érkező finom italról van szó almás, körtés, diós és enyhén fűszeres árnyalatokkal.

Ha már Franciaország, akkor 80 nap alatt a cognac kóstolás is izgalmas programötlet

Kezdésként például a Hennessy Paradis Extra Cognac ízlelését tudjuk elképzelni. Szinte borítékolható, hogy a 80 nap során szerzett emlékezetesnél emlékezetesebb élmények között is kiemelkedő pillanatokat jelentve.

Elvégre az ember nem minden nap ihat 25 évig érlelt italkülönlegességet, amely kifinomult érzéki fűszerességgel hat az érzékszerveinkre. Nem beszélve a kandírozott gyümölcsök fenomenális hatásáról.

Természetesen a folytatáshoz is bőven lennének ötleteink. Például a Remy Martin XO Excellence Cognac, vagy pedig a Courvoisier XO Cognac is olyan kifinomult opció, amely megkoronázást jelenthetnének az utazás végére.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást