Kihívás: 7 napos mentális diéta, ha sok a negativitás az életedben

Kihívás: 7 napos mentális diéta, ha sok a negativitás az életedben

Címlap / Életmód / Lélek / Kihívás: 7 napos mentális diéta, ha sok a negativitás az életedben

Egészségesen étkezel, sportolsz, edzésekre jársz, azért, hogy a tested karban legyen tartva. De biztosan veled is előfordul sokszor, hogy nem foglalkozol a belső dolgaiddal, a gondolataiddal. Vátoztatnál, de nem tudod, hogy kihez fordulj, milyen irányba indulj el. Szánj arra 7 napot az életedből most, hogy mentálisan is tartasz egy diétát. Én kipróbáltam és működik!

Miért vágj bele?

Először biztosan idegennek tűnhet a mentális diéta gondolata. Akkor érdemes ebben gondolkodnod, ha azt érzed, hogy mélyponton vagy, sok a negativitás az életedben, és közel állsz ahhoz, hogy a depresszió állapotába kerülj. Ha azt veszed észre, hogy a gondolataid nem építő jellegűek, vagy ha kíváncsi vagy arra, hogyan lehet „kordában” tartani az elmédet, akkor bele kell vágnod! A cél az, hogy a leküzdd a saját negativitásodat.

Mit ne tegyél 7 napig?

Tudnod kell, hogy ez egy nehéz kihívás. Biztosan sokat fogsz „szenvedni”, és lehet, hogy majd abba akarod hagyni, de ezek mind természetes és emberi dolgok. A nagy kihívás az, hogy hét napon keresztül semmilyen negatív dolgot nem engedhetsz be. Persze azon nem tudsz változtatni, amikor nyüzsgés van körülötted, vagy egész nap fúr a szomszéd, és még a gyerek is sír, de azt megteheted, hogy te döntöd el, hogy ezek milyen hatással legyenek rád. Nézzük, melyek azok a dolgok, amiket NE tegyél meg 7 napig!

  • Nem pletykálhatsz! Ha körülötted valaki ezt teszi, inkább maradj csendben, bármennyire is kikívánkozik belőled.
  • Nem panaszkodhatsz! Ezekben a napokban tilos bármire is panaszkodni, ami rossz az életedben.
  • Nem lehetsz irigy! Legyen szó az anyagiakról, másnál jól működő párkapcsolatokról, fitneszmodellek csinos testéről, nem szabad engednek az irigység érzésének.
  • Nem szitkozódhatsz, és nem beszélhetsz csúnyán! Ha bevágtad a kislábujjadat, ha a forgalomban előtted döcögnek, nem mondhatsz ki sértő szavakat.
  • Tilos a negatív gondolat és annak az érzése. Csípd nyakon azonnal magad, ha ezeket észreveszed. 

Miért fontos szigorúan betartani őket? Mert a tudatalattid nem tesz különbséget, hogy másra panaszkodsz, másról beszélsz csúnya dolgokat, vagy magaddal kapcsolatban gondolod a negatív dolgokat. Amit másokról gondolsz az visszahat rád. Kicsit olyan, mintha magadra mondanád a sértéseket. Tarts ilyenkor egy belső monológot, és jelentsd ki,  hogy bármi jöjjön is fel, az téged nem érdekel, mert te csak a pozitív dolgokat engeded be.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»