Ami a Covid miatt már sosem lesz ugyanolyan, mint előtte

Ami a Covid miatt már sosem lesz ugyanolyan, mint előtte

Címlap / Életmód / Lélek / Ami a Covid miatt már sosem lesz ugyanolyan, mint előtte

A koronavírus megjelenése átírta a hétköznapok megszokott menetrendjét, de ezek a változások sok esetben nem csak rövid távra szólnak. Az alábbi 7 dolog már sosem lesz ugyanolyan, mint a járvány kezdete előtt.

Az irodai munka

Hatalmas változást hozott a vírus azoknak az életébe, akik irodai munkát végeznek. Rengeteg olyan munkahely létezett a koronavírus előtt, ahol ugyan a dolgozók megoldhatták volna a napi feladatokat távmunkával, otthonról, a vezetők mégsem engedték a home office lehetőségét. Nem találták elég hatékonynak, és tartottak attól, hogy sokan nem veszik így komolyan a munkaidőt. A járvány miatt viszont a legtöbb irodai munka az otthoni térbe került át.

Az elmúlt hónapok példája pedig bebizonyította, hogy valójában a home office épp ugyanolyan hatékony, mint az irodai. Sőt, sokan még több időt töltenek a számítógép előtt, hiszen nehezen tudják elválasztani a magánéletet a munkától. Ennek kapcsán rengeteg cég döntött úgy, hogy átáll a távmunkára, és a jövőben sem várja el az alkalmazottaktól, hogy minden nap bejárjanak dolgozni. 

Otthoni iroda
istockphoto

Technológiai térhódítás

De nem csak az irodai dolgozók élete változott meg a járvány hatására. Vannak olyan munkakörök, amelyeket egyszerűen lehetetlen lenne otthonról végezni: ilyenek például a bolti eladók, futárok, építőipari dolgozók, stb. Noha van, ahol kevésbé érezhető a koronavírus hatása, egyes helyeken annál inkább, hiszen a személyes érintkezés csökkentése érdekében több helyen is elkezdtek a modern technológiára építeni.

Rengeteg helyen jelentek meg az önkiszolgáló kasszák, hogy a vásárlók még csak ne is találkozzanak senkivel a boltban.

Több hotelben is kódokkal és kártyákkal tudtak nyáron bejutni az emberek a szobáikba, így minimalizálták a recepciósok munkáját. Az önkiszolgáló csomagpontok száma is növekedni kezdett szerte a világon. A koronavírus megváltoztatta a technológiával kapcsolatos érzéseinket, ezért megvan az esély arra, hogy a jövőben egyre inkább a gépek vegyék át a különböző munkaköröket.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»