Amikor elmész a családoddal, barátaiddal vacsorázni egy étterembe, te is gyakran kapod magad azon, hogy bár eredetileg meghatároztál egy összeget a fejedben, a végén mégis többet költöttél? Nos, nem arról van szó, hogy nem tudod beosztani az anyagiakat; a legtöbb étteremben ugyanis néhány pszichológiai trükk segítségével rávesznek arra, hogy még jobban költekezz.
1/6 Az asztalok elrendezése
Az asztalok elrendezése is sokat számít abban, hogy jól érezd magad az étteremben. A legtöbb helyen figyelnek arra, hogy elszeparált, afféle „bekuckózós” részeket különítsenek el, ahol az emberek privát légkörben vacsorázhatnak. Így nem hallják a másik asztalnál ülők a beszélgetést, és nem is látják, ki mit eszik.
Egy kutatás szerint azonban az emberek hajlamosak nagyobb adagokat rendelni és többet enni, ha mások nem látnak át az asztalukra. Sőt, az eredményeik szerint azok a vendégek, akik a sarokban ülnek, sokkal többször rendelnek desszertet, mint azok, akik a terem közepén foglaltak helyet.
Még annak is megvan az oka, hogy például egy kávézóban miért vannak kisebb körasztalok: ezzel csábítják be azokat, akik egyedül érkeznek, hiszen a kis asztalon kevesebb a hely, így nem érzik magukat rosszul azért, mert nincs társaságuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!