6 egzotikus keleti dekoráció, ami hatással van a lelkedre

6 egzotikus keleti dekoráció, ami hatással van a lelkedre

Címlap / Otthon / Dekor / 6 egzotikus keleti dekoráció, ami hatással van a lelkedre

A különféle lakberendezési stílusok állandóan jönnek-mennek, de egyvalami biztos: az egzotikus kelet mindig újult erővel tér vissza a népszerűségi lista élére. Amellett, hogy a távoli országokra emlékeztető kiegészítők rendkívül látványosak, minden helyiséget otthonossá és különlegessé varázsolnak. Ez közkedveltségük legfőbb oka!

Karakteres szőnyegek

Nem véletlenül világhírű a perzsaszőnyeg, mindenki a keleti világgal köti össze ezt az alapvető lakberendezési tárgyat.

Egy szőnyeg elképesztő mértékben meg tudja határozni egy helyiség hangulatát, márpedig, ha keleti dekoráció, akkor ezen sajnos nem spórolhatsz.

Válassz minél puhább, feltűnőbb és méretesebb szőnyeget, lehetőleg olyat, amin minta is van! Ha még inkább fokoznád a keleti vonalat, érdemes a szőnyegnek központi funkciót adnod pl.

úgy, hogy alacsony székeket vásárolsz hozzá, vagy ráhelyezett párnákra ülteted le a vendégeidet.

 

Léleknyugtatás párnákkal

Csodálatos, amint néhány párna igazi otthont tud varázsolni egy helyiségből. Otthon, ahol leeresztesz, pihensz és megújulsz.

Akárcsak a szőnyegek, úgy természetesen a párnák is alapelemei a keleti dekorációnak. Nagy előnyük, hogy vonzzák a tekintetet, és rendkívül változatosan, sokoldalúan kombinálhatóak.

Bár a díszpárnák nem olcsóak, mégis kedvező áron megúszhatod velük a dekorálást, ha csak a huzatokból vásárolsz újakat. Így egyúttal a változatosságot is biztosítod, ami persze nagyon fontos, ha szeretnéd mindig aktualizálni az otthonodat. A párnák emellett kényelmesek, otthonos hatást keltenek, és persze tökéletesen kiegészítenek minden kanapét, fotelt, vagy éppen üres sarkot.

Misztikus minták

Az egészen apró, kifinomult minta összeköti a keleti népeket.

Az arab világra jellemző a megannyi különféle szín használata is, de természetesen ezt nem muszáj mindenáron átültetned a saját otthonodba, főleg nem akkor, ha túl soknak, zsúfoltnak érzed.

Persze egy-egy csík tapéta, vagy feltűnő csempe kiválóan mutathat, de amint ezen a képen is láthatod, teljesen natúrban szintén megvalósíthatod ezt a lehetőséget.

A paravánok ugyancsak egzotikus berendezési tárgynak számítanak, de ezúttal nem csak térelválasztó funkciójuk miatt kerültek be az étkezőbe – titokzatos, misztikus hangulatot kölcsönöznek a térnek és rendkívül dekoratívak.

 

Baldachin

A baldachin szerencsére nem csak a gyerekszobákból lehet számodra ismerős, hiszen az arab otthonokban, sátrakban is előszeretettel használják dekorációs céllal ezt a kiegészítőt.

Sok afrikai országban a szúnyogok ellen védekeznek a segítségével, másutt kizárólag díszítenek vele.

Utóbbi esetén neked sem kell törődnöd magával a funkcióval, így valóban dekorációként funkcionálhat otthonodban a baldachin.

Az mindenesetre biztos, hogy egészen más hangulattal fogsz ágyba bújni, ha ilyen csodálatos és egzotikus látvány fogad minden este.

Mécsesek, lámpák

A fény az ég, földöntúli erő, istenség szimbóluma. Egy-egy láng felgyújtásával tudat alatt is emlékeztetjük magunkat az élet igaz értelmére, könnyebben megfeledkezünk a mindennapok problémáiról.

A lámpák, mécsesek, gyertyák szerves részét képezik az egzotikus, keleti dekorációknak. Egy-egy ilyen kiegészítő alapjában határozza meg a helyiség hangulatát, és ráadásként az arab, indiai, távol keleti kultúrákban szeretik halmozni őket. Ez azt jelenti, hogy nem eshetsz túlzásba három, vagy annál több lámpával sem, sőt!

Szabadtéren ezek a kiegészítők éppolyan hangulatosak, mint odabenn – egyáltalán nem számít, hogy a hálószobába, vagy a nappaliba teszed őket, mindenhol megállják a helyüket.

Arab teakészlet

Ha olyasvalamit keresünk, ami egyértelműen hatással van az otthonodra és a lelkedre egyaránt, akkor a teakészletnél nem is találhatnánk jobbat.

Ezek az aprócska szettek önmagukban, dekorációnak is tökéletesek, így akkor is érdemes beszerezned belőlük, ha teázni nem szeretnél.

Az arab tea egyébként nagyon édes, és nagyon mentolos, mégis kihagyhatatlan kuriózum mindenki számára, aki odavan ezért az egzotikus világért.

A szett akkor lesz igazán teljes, ha a hozzápasszoló tálcát is megvásárolod, és jó, ha tudatosítod magadban: a lelkedre úgy lesz igazán jó hatással a teázás, ha te is valódi rituáléként tekintesz rá.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást