6 féle párkapcsolat van, de ebből csak 2 vezet házassághoz

6 féle párkapcsolat van, de ebből csak 2 vezet házassághoz

Címlap / Szerelem / 6 féle párkapcsolat van, de ebből csak 2 vezet házassághoz

Noha nincs két ugyanolyan párkapcsolat, szakértők mégis megkülönböztetnek egymástól öt típust. Az pedig nagyon nem mindegy, hogy te és a pasid melyikbe tartoztok, hiszen csak kettő vezet esküvőhöz és boldog házassághoz.

Ha szerelem, akkor akadnak kapcsolatok, ahol lényegesen kevesebb a probléma, mint másoknál. Ők azok az emberek, akik között különleges kapocs van, és gond nélkül képesek összeegyeztetni az életüket. Mások viszont folyton hullámvölgyekben találják magukat, rengeteget vitatkoznak, hiába szeretik egymást.

Bár tény, hogy minden kapcsolatban vannak nehezebb időszakai, munka, családi gondok vagy akár földrajzi elhelyezkedés miatt, néhány páros képes ezt úgy megoldani, hogy az ne vessen véget a kapcsolatuknak. De mi teszi ennyire eltérővé ezeket a típusokat? És egyáltalán melyek ezek? Olvasd el az alábbi 6 fajtát, és döntsd el, te melyikbe tartozol.

1/6 Konfliktuskerülő páros

Ők azok, akik nem szeretik a drámai helyzeteket, és a konfliktus gondolatától is kirázza őket a hideg. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden szuper közöttük.

Hiszen azáltal, hogy nem beszélnek a problémákról, azt sem fejezik ki, hogy mire lenne szükségük egymástól érzelmileg vagy éppen fizikailag.

A kommunikáció nem az erősségük, ráadásul folyamatosan a függetlenség és a függőség között egyensúlyoznak. Hol teljesen különálló emberek, hol pedig nagy szükségük van egymásra.

Azonban ha mindkettejüknek megfelel az, hogy az érzelmeikről nem beszélnek komolyabban és mélyebben, akkor akár boldog is lehet egy ilyen kapcsolat.

 

2/6 Intenzív páros

Ez a típus az első pontban leírt páros szöges ellentéte, ugyanis ők rendkívül érzelmesek és szenvedélyesek.

Mindent az érzéseik irányítanak, és emiatt rengeteget vitatkoznak is.

De nem kimondottan azért, mert olyan sok a problémájuk, hanem inkább azért, mert élvezik ezeket az érzelmektől túlfűtött helyzeteket, és a békülés örömét.

Rengeteget nevetnek közben, és sosem tiszteletlenek egymással, azaz szó sincs arról, hogy a vitáikat düh és kiabálás jellemezné.

Azonban nagyon erősen ragaszkodnak egymáshoz, így gyakran megesik, hogy ha egy párt alkotnak, szinte el sem mozdulnak a másik mellől.

 

3/6 Elfogadó páros

Őket leginkább a két fenti páros középútjaként lehetne jellemezni, hiszen mindkettőből van bennük egy kicsi.

Nekik is vannak nézeteltéréseik, de nem rengeteg, ezeknek többségét pedig megbeszélik; de akadnak olyan témák, amikbe nem mennek bele, mert nem látják értelmét a veszekedésnek felesleges dolgok miatt.

 

Rendkívül megértőek egymással, és mindig igyekeznek beleélni magukat a másik helyzetébe is, ha nem feltétlenül értenek egyet valamiben.

Ugyanakkor megesik, hogy egyes helyzetekben kiüt rajtuk a versenyszellem, és nem feltétlenül hajlandóak engedni, de többnyire lenyugszanak egy kis idő után, és végül kompromisszumot kötnek.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást