Életmód / Család

Íme az 5 legcsendesebb kutyafajta, akire a szomszédnak biztosan nem lesz panasza

Shiba Inu

Ez a kutya elsősorban független természetéről és némileg makacs jelleméről híres. Nagyon jó társa lehet valakinek, aki egy kicsit elfoglaltabb életet él, és nem tud folyton otthon ülni kis kedvencével. A shiba inu ugatása miatt ugyanis nem kell aggódnod, hiszen ez a fajta rendkívül csendes, és csak ritkán ad jelet magáról egy kis hangoskodással. Utóbbit is leginkább csak akkor csinálja, ha a helyzet megköveteli, például idegenek állnak az ajtó előtt, vagy az utcán olyan dolog történik, ami előhozza belőle a házőrző énjét. Egyébként leginkább csak a boldogság kinyilatkoztatása miatt ugat, például a parkban játék közben.

Ír szetter

Más kutyákhoz viszonyítva inkább csendesnek számít az ír szetter, aki néha bizony szeret ugatni, de elsősorban csak ha unatkozik, vagy ha valamire nagyon szeretné felhívni a gazdája figyelmét. Egyébként egy rendkívül lelkes és fáradhatatlan fajtáról van szó, akit leginkább azoknak ajánlanak, akik szívesen túráznak, kirándulnak, és elég gyakran tudnak sétálni indulni kutyájukkal. Ezek már csak amiatt is fontosak, mert egy lakásban, ha a gazdája nincs otthon, ráadásul nem volt lefárasztva, könnyedén nagy zűrzavart tud okozni, és ilyenkor megesik, hogy ugatással is próbálja levezetni a felgyülemlett energiát. Egyéb esetben viszont inkább a csendes fajták táborát gazdagítja.

Kis angol agár

Másnéven whippetként is emlegetik ezt az agárfajtát, ami viszonylag ritkábbnak számít Magyarországon, de rendkívül jó választás családosok és egyedülállók számára is. Könnyen alkalmazkodik bármilyen környezethez, jól érzi magát a négy fal között, és még a gyerekekkel is szuperül kijön. Más kutyákkal és cicákkal viszont már nehezebben találja meg az összhangot, de némi szocializálással ezen a téren sem lesz probléma. Ami pedig az ugatását illeti, a leghalkabb kutyák közé sorolják, hiszen szinte egyáltalán nem hallani a hangját, és csak akkor ugat, ha nagy bajt érez!

Golden Retriever

A családosok egyik kedvenc kutyafajtája, a golden retriever szintén nem hangos ugatásáról vált híressé. Ez a kutya rendkívül szociális, és igényli az állandó társaságot, ráadásul nagyon barátságos emberekkel és állatokkal egyaránt. Türelmes természete miatt ugatni sem igazán szokása, még akkor sem, ha egyedül van otthon és esetleg unatkozik. Maximum akkor kezd bele, ha valamilyen gyanús hangot hall, vagy játszani akar a gazdival. De ezt leszámítva szinte teljesen jól elvan csöndben, ha pedig mégis ugatna, a gazdi parancsára rögtön abba is hagyja.

Orosz agár

Az orosz agár, vagy ahogy sokan emlegetik, a borzoj igazi különlegességnek számít. Hiába a nagy mérete, valójában egy szelíd óriásról van szó, aki nagyon hűséges, okos, gyorsan tanul, és rendkívül nyugodt típus. A lakásban remekül érzi magát, de csak akkor, ha napközben lehetősége nyílik a mozgásra, hiszen kifejezetten aktív, és igényli a játékot. Ritkán ugat, inkább ő is a csendesebb kutyafajták közé tartozik, egyedül viszont nagyon rövid ideig érzi csak jól magát. Ezért kizárólag olyanok mellé ajánlják, akik legalább egy másik négylábú társat tudnak biztosítani neki, vagy ritkán hagyják őt egyedül.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást