5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik

5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik

Van, ami ennek hatására ugyanis kimondottan veszélyessé, akár mérgezővé is válhat!

Főtt tojás

Mindegy, hogy a héjával vagy anélkül, de semmiképp sem szabad a főtt tojást a mikróban újramelegíteni! A nagy meleg hatására ugyanis a tojás belsejében elkezd felhalmozódni a hő, ami ahhoz vezet, hogy a tojás akár szét is robbanhat!

Ráadásul van, hogy nem a készülékben, hanem azt kivéve, már egy kis hűlés után kerül sor erre, így akár meg is sérülhetsz. Ezért a legjobb, ha újramelegítés előtt leszeded a héjat a tojásról, és felszeleteled kisebb darabokra – így biztosan nem lesz balesetveszélyes a mikrózás.

Anyatej

A szoptatás időszakában nagyon sok anyuka választja azt a megoldást, hogy a lefejt anyatejet elteszi a fagyasztóba, és amikor szükség van rá, akkor melegíti fel. Ezzel nincs is semmi gond, egészen addig, amíg nem a mikróban teszed ezt! A készülék ugyanis sosem egységesen melegíti fel az üveget, így megeshet, hogy bizonyos részein túl forró lesz, míg más pontjain hideg marad.

Ráadásul az is számít, milyen cumisüveget használsz, a műanyag bizonyos fajtái ugyanis mérgező anyagot engednek ki magukból a nagy hő hatására! A szakértők szerint a legjobb, ha egy lábasban, esetleg egy nagyobb bögrében melegítesz forró vizet, és ebbe állítod bele az üveget a megfelelő időpontig.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • janika
    2021.03.07., 14:40

    azapatelyet se nem érdemessmer akor eltünika zananász ize
    lekalábis azsongyáka nőkk hónap van a naptyúk

    Válasz

Írj egy hozzászólást