Vannak ételek, amelyek biztonságos fogyasztásához elengedhetetlen a hőkezelés, mások viszont sokkal egészségesebbek, ráadásul még finomabbak is, ha nyersen fogyasztod őket. Amúgy is, kinek van kedve 30 fokban a tűzhely mellett állni?
4/5 Cékla
Lehet, hogy ez most meglepően hangzik, de a céklát nyugodtan fogyaszthatod akár nyersen is. Így egy picit még egészségesebb is a pompás színű zöldség. A cékla több létfontosságú vitamint, kalciumot, vasat, káliumot és proteint is tartalmaz nagy mennyiségben. Rebecca Park New York-i ápoló, a Remedies for Me megalkotója szerint a főtt cékla sajnos a benne található vitaminok és ásványi anyagok 25%-át elveszíti.
Egy kevés juliennre vágott vagy reszelt nyers céklával könnyedén feldobhatod a salátáidat. Így nem csak a színük, az ízük is izgalmasabb lesz!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!